zondag 19 oktober 2014

Skype-sessie levert #1-hit op

#1 Mr. Probz: Nothing really matters        *** eerste week op #1 ***

Hij heeft er een weekje langer op moeten wachten, maar deze week scoort Mr. Probz alsnog zijn eerste #1-hit met ‘Nothing really matters’. Het nummer verkoopt bijna 40% meer dan ‘All about that base’ van Meghan Trainor. Daar hoeft Mr. Probz dus niet bang voor te zijn. Twee weken geleden stond ‘All about that base’ ook al even op de tweede plaats en hijgde ‘Fireball’ van Pitbull feat. John Ryan in de nek. Het verschil was toen net iets meer dan 4%.

Skype-sessie levert hit op

Het is altijd interessant om te horen hoe een nummer tot stand is gekomen. Afgelopen dinsdag was Mr. Probz bij 3FM dj Giel Beelen te gast en vertelde hem over het nummer. “Ik skype regelmatig met producer Giorgio Tuinfort. Hij laat dan een paar akkoorden horen en dan roep ik ‘wat is dat?’ Zo ook die ene keer. Girogio vertelde dat het een nummer was dat hij met Akon aan het maken was.

Ik vroeg hem of we met die demo iets konden doen, want ik voelde er wel wat voor. Kort daarna zijn we bij elkaar gaan zitten, waarbij hij een stuk speelde aan de vleugel, wat werd opgenomen. Ik heb die opname mee naar huis genomen en er een tekst opgeschreven.  De eerste paar zinnen heb ik overgenomen uit de demo, wat aan verandert en verder heb ik de tekst afgeschreven.”

tweede #1-hit

In 2005 was Giorgio Tuinfort ook al betrokken bij een #1-hit: ‘Het land van …’, de #1-hit van Lange Frans & Baas B. Hij produceerde het nummer en heeft er aan meegeschreven. Naast de #1-hit van Mr. Probz is Giorgio Tuinfort, als co-producer en mede componist, ook nog betrokken bij ‘Dangerous’ van David Guetta feat. Sam Martin, de hoogste eerste weeks op #53. Akon (echte naam: Aliaune Thiam) scoorde zeventien hits bij ons, waaronder een #1-hit in 2005 met ‘Lonely’. Ook Akon werkte samen met Giorgio Tuinfort en David Guetta.

‘Waves’ gaat nog jaren mee

‘Waves’, de vorige hit van Mr. Probz, kwam bij ons niet hoger dan de vijfde plaats, maar scoorde in de remix van Robin Schulz een #1-hit in onder andere de Duitse en Britse hitparade. In de Verenigde Staten van Amerika zijn van ‘Waves’ meer dan 500.000 stuks verkocht, goed voor goud daar. Daar zijn ook versies uitgebracht met 50 cent en eentje met Chris Brown. Kortom, ‘Waves’ gaat nog jaren mee. Ook bij ons, want in de 77e week blijft het nummer staan op #28.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten