zondag 30 november 2014

Eerste #1 voor Ed Sheeran

#1 Ed Sheeran: Thinking out loud *** eerste week op #1 ***

Aan de hegemonie van ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz is na zes weken een (voorlopig) einde gekomen. De nieuwe lijstaanvoerder is Ed Sheeran met ‘Thinking out loud’, die daarmee zijn eerste #1-hit scoort.

In juni, bij het uitkomen van zijn album X, was ‘Thinking out loud’ nog een albumtrack. Wel bleek toen al dat het één van de populairste tracks was, want het stond twee weken genoteerd, met als hoogste plaats #45.

met dank aan RTL Late Night

Op 11 oktober ging ‘Thinking out loud’ op herhaling op #60, maar nu niet voor twee weken. Het steeg via #27, 20, 8, twee keer 3, vorige week naar de tweede plaats. Een optreden, vorige week vrijdag in RTL Late Night gaf ‘Thinking out loud’ het laatste zetje naar de eerste plaats. Maar of het nu op eigen kracht die eerste plaats kan vasthouden, is nog maar de vraag. Vrijdag weten we het!

Het grote succes van ‘Thinking out loud’ zorgt er voor dat andere nummers weer in de lift zitten en dat daar nog twee nieuwe nummers bijkomen. De andere zes noteringen zijn, met tussen haakjes het aantal weken, de volgende:
#23 (36) I see fire (55)
#30 (42) Don’t (24)
#31 (57) Sing (34)
#94 Photograph
#96 The A team (39, op herhaling)
#97 One

Ook het album X, waarvan nu acht nummers een notering hebben, stijgt weer. In de 23e week gaat het van 16 naar #6.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten