zondag 30 november 2014

Jennifer Lawrence moest huilen tijdens het inzingen van ‘The hanging tree’

#56 James Newton Howard feat. Jennifer Lawrence: The hanging tree                           *** hoogste eerste weeks ***

‘The hanging tree’, hoogste eerste weeks op #56, heeft niets van doen met het gelijknamige nummer uit de western The Hanging Tree uit 1959. Het zal dan ook toevallig zijn dat er anno 2014 weer een nummer is met dezelfde titel, en ook afkomstig is uit een film.

Dit keer gaat het om de sf-film The Hunger Games: Mockingjay – Part I van regisseur Francis Lawrence. Mockingjay is het laatste onderdeel van The Hunger Games triologie, naar het boek van de Amerikaanse tv-presentator en schrijver Suzanne Marie Collins. Mockingjay bestaat uit vier films, waarvan The Hunger Games: Mockinghat – Part I het eerste deel is.

Wesley Schultz (gitaar/zang) en Jeremiah Caleb Fraites (drums/mandolinen), beide van de groep Lumineers, bekend van ‘Ho hey’ (#7 in 2012), werden gevraagd om op de tekst van Suzanne Collins, een passende melodie te schrijven. Vervolgens zong actrice Jennifer Lawrence, die in de film de rol speelt van Katniss Everdeen, ‘The hanging tree’ in.

op zoek naar een talentscout

Jennifer Shrader Lawrence (Louisville, 15 augustus 1990), wist op haar veertiende heel goed wat ze wilde worden: actrice. Ze had daar echter een talentscout voor nodig en die zijn er genoeg in New York. Gelukkig kreeg ze haar ouders zover dat ze te regelden.
In 2007 maakte Jennifer haar debuut in de comedy serie The Bill Engvall Show. Datzelfde jaar opteerde ze voor een rol in de film Twilight, maar die ging haar neus voorbij. Haar doorbraak volgde in 2010 met de film Winter’s Bone, die op het Sundance Film Festival de prijs kreeg voor beste film.

huilen

Het inzingen van ‘The hanging tree’ vond Jennifer niet leuk. Ze vond het vreselijk om te zingen terwijl ze gefilmd werd. Tijdens de opnames moest ze dan ook een paar keer huilen.

sessiemuzikant

Voordat James Newton Howard (Los Angles, 9 juni 1951) zich in 1986 toelegde op het componeren van filmmuziek, was hij sessiemuzikant voor Diana Ross, tourde met Elton John en Crosby, Stills & Nash en arrangeerde de violen op het album Toto IV. Zijn doorbraak als componist van filmmuziek kwam in 1990 met de film Pretty Woman Daarnaast schreef hij ook muziek voor tv-series, zoals ER. Voor ‘The hanging tree’ deed Howard samen met Sven Faulconer de productie.

Lorde coördineert soundtrack

Naast ‘The hanging tree’ is er ook een soundtrack bij de film, waarvan ‘Meltdown’ van Stromae feat. Lorde, Pusha T, Q-Tip & Haim, op single is uitgebracht. Lorde, die gevraagd was voor de soundtrack, en ook zelf een nummer aanlevert, benaderde collega’s voor een nummer. Daar zitten niet de minsten onder, wat te denken van Tove Lo, Chvrches, Grace Jones en Major Lazer feat. Ariana Grande!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten