zondag 18 januari 2015

Ed Sheeran tipte muziekwereld over Gavin James

#58 Gavin James: The Book Of Love

Uit Dublin komt de Ierse singer-songwriter Gavin James. De grootouders van zijn moeder waren begin 1900 beroemde Ierse operazangers, zijn zuster zingt in het Dublin Gospel Choir. Gavin heeft het zingen dus niet van een vreemde. Op zijn achtste begon hij met gitaarspelen, tien jaar later was zijn eerste optreden.
6 juli 2012 zal hij niet snel vergeten. Niet allen omdat het zijn 21e verjaardag was, maar omdat hij op die dag zijn eerste platencontract sloot! Kort daarna nam hij de EP Say Hello op en kreeg voor het titelnummer de Meteor Choice Award for Song of The Year. Op 22 maart 2013 stond Gavin James in het café Weelan’s of Wexford in Dublin waar het album Live At Whelans werd opgenomen, dat in de tweede week stijgt van 62 naar #35 in de Album Top 100.

met dank aan Ed Sheeran

Toch duurde het nog tot april 2014 dat ook anderen zijn talent begonnen in te zien. Dat was nadat Ed Sheeran hem tipte als hét nieuwe talent en twitterde: “Record labels, if you ignore Gavin James, you are losing out!”

The Book Of Love’ is een cover van de Amerikaanse band the Magnetic Fields uit 1999 van hun driedubbelalbum 69 Love Songs. In 2004 nam Peter Gabriel zijn versie op voor de film We Shall Dance, dat in 2010 terecht kwam op zijn album Scratch My Back.

1,5 dag Megahit

Vorige week was ‘The Book Of Love’ van Gavin James 1,5 dag de nieuwe 3FM Megahit. Hè, hoe kan dat nou? Iedere woensdagmiddag kiezen de 3FM dj’s een nieuwe Megahit. Op woensdag 7 januari viel de keuze unaniem op ‘The Book Of Love’. Normaal gesproken wordt de nieuwe Megahit op vrijdagmiddag, rond kwart voor 5 bekend gemaakt in de Coen & Sander Show. Op 9 januari 2015 schalde echter niet ‘The Book Of Love’ uit de luidsprekers, maar een heel ander nummer.

emoties

De aanslag op de redactie van het Franse blad Charlie Hebdo en de gijzelingen daarna, leidden er die vrijdag toe dat 3FM voor een ander nummer koos. Een nummer dat paste bij de emoties in de wereld op dat moment en dat was ‘Iron Sky’ van Paolo Nutini. Zoals verwacht is ‘The Book Of Love’ van Gavin James afgelopen week alsnog verkozen tot 3FM Megahit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten