zondag 18 januari 2015

Miss Montreal was niet uit op een duet met Paskal Jakobsen

#56 Miss Montreal & Paskal Jakobsen: Ik Zoek Alleen Mezelf                   *** hoogste eerste weeks ***

Als voorbereiding op haar theatershow in het najaar van 2012, begin 2013, zong Miss Montreal/Sanne Hans op 22 september 2012 het nummer ‘Zij’ in het TROS Muziekcafé. Het was de eerste keer dat ze in het openbaar Nederlandstalig zong. Daar zou het niet bij blijven, want in april 2013 nam ze met Nielson het nummer ‘Hoe’ op, goed voor een vijfde plaats en een verkoop van meer dan 20.000 exemplaren (=platina).

Ziggo Dome

Op ‘Ik Zoek Alleen Mezelf’ gaat Sanne Hans opnieuw in duet, nu met Paskal Jakobsen, zanger van Bløf. Het idee voor het nummer ontstond na het concert dat de band op 13 december 2014 gaf in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tijdens dat concert zong Sanne met Bløf het nummer ‘We Doen Wat We Kunnen’.

geen duet of toch wel

Na het concert vroeg Sanne aan Paskal of hij het leuk zou vinden om samen een liedje te schrijven voor haar theatertour ‘Onmeunig Sanne’, die van start gaat op 12 februari en waarbij ze zich van haar meest persoonlijke kant zal laten zien
Met Peter Slager, bassist van Bløf, schreef ze bij hem thuis, de tekst van het nummer. Het was echter niet haar bedoeling om het nummer ook met Paskal op te nemen. Sanne: “Dat gebeurde gewoon spontaan! We dachten ‘dit is best heel tof’, dus laten we het gewoon doen.” In juli staat Sanne met haar band op Concert at Sea. Daarna heeft ze even weinig tijd om op te treden, want ze wordt coach bij The voice of Holland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten