maandag 27 april 2015

Kenny B vergroot voorsprong

#1 Kenny B: Parijs   *** tweede week op #1 ***

Voor de tweede week voert ‘Parijs’ van Kenny B de Single Top 100 aan. De voorsprong op de #2, ‘Lean On’ van Major Lazer & DJ Snake feat. MØ, is toegenomen van 6 naar 14%. De concurrentie is momemteel ver te zoeken. Pas over twee weken dient zich deze aan, want dan doet Jan Smit een aanval met de jongens én meisjesversie van ‘Kleine Superster’.

Vorige week meldden we dat ‘Parijs’ van Kenny B, na ‘Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart)’ van Damaru samen met Jan Smit (in 2009), de tweede #1-hit is door een Surinaamse act. Daarbij hebben we twee andere Surinaamse #1-hits over het hoofd gezien. De allereerste was ‘Soldier’s Prayer’ van Oscar Harris & the Twinkle Stars in 1971. De tweede was Dennis Bouman alias Def Rhymz, die in 2001 een #1-hit scoorde met ‘Schudden/Puf’. Alle vier genoemde artiesten zijn geboren in Suriname.

Follow the leader

En ‘Follow The Leader’ van the Soca Boys featured Van B. King (#1 in 1989) dan? Dat was toch een Surinaamse (dans)act? We zijn op onderzoek uitgegaan en vonden de mensen achter deze act. Zanger Van B King (echte naam Marcel van Buren) is van Antilliaanse achtergrond en woonachtig in Woerden. The Soca Boys waren de producers Errol Donald Lafleur (uit Indonesië), Mark Nieuwenhuijzen en Judith Samson Kruit  (beide uit Nederland). Wellicht dat één van de dames op de hoes uit Suriname komt, maar die zongen geen noot!

1 opmerking: