maandag 27 april 2015

Kinderen voor Kinderen moeten kinderen weer meer aan het bewegen krijgen

#87 Kinderen voor Kinderen: Energie!

In 2013 bedacht oud-tennisser Richard Kraijcek, die deel uitmaakte van het Nationaal Comité Inhuldiging, de Koningsspelen. Een sportieve competitie op ruim 6000 scholen, een alternatieve sportdag voor meer dan 1 miljoen kinderen. Sindsdien vind dit evenement plaats op de laatste officiële schooldag voor Koningsdag. Op deze dag krijgen de kinderen in heel Nederland een koningsontbijt, gesponsord door supermarktketen Jumbo en zijn Koning Willem Alexander en Koningin Máxima te gast.

Nadat de kinderen samen hebben ontbeten, is het tijd voor beweging. Daarvoor wordt ieder jaar een nummer geschreven en uitgevoerd door het Kinderen voor Kinderen koor. Na ‘Bewegen Is Gezond’ (#5 in 2013) en ‘Doe De Kanga’ (#27 in 2014) draait het dit jaar om  ‘Energie!’, gezongen door Sophie, Niels en Mhijs.

Op vrijdag 20 februari 2015 heeft het koor het nummer ingezongen onder leiding van Tjeerd Oosterhuis. Tjeerd, al sinds 2012 verantwoordelijk voor de Kinderen voor Kinderen albums, schreef de muziek. De tekst is van hem en Lucia Marthas, die ook de choreografie maakte voor het begeleidende dansje. Sinds februari hebben de kinderen in het land dit dansje op de scholen kunnen instuderen. De videoclip is op woensdag 18 maart geschoten in het Vondelpark in Amsterdam.
Afgelopen vrijdag, 24 april, vond in Leiden, in het bijzijn van de Koning en de Koningin, de derde editie van de Koningsspelen plaats. Zo’n 1200 kinderen kregen een ontbijt, deden vervolgens met Kinderen voor Kinderen het dansje bij ‘Energie!’ en gingen sporten. Landelijk ging het om zo’n 1,2 miljoen kinderen op 6019 scholen.

‘Energie!’, de achttiende hitsingle voor Kinderen voor Kinderen, staat ook op het album Vakantie, dat afgelopen vrijdag is uitgekomen. In september volgt deel 36, getiteld Raar Maar Waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten