zondag 7 juni 2015

7-UP bracht Martin Garrix en Tiësto bij elkaar

#94 Martin Garrix & Tiësto: The Only Way Is Up

‘The Only Way Is Up’ zong Yasmin Evans in 1998 van Yazz and the Plastic Population en stond daarmee zes weken bovenaan de toenmalige Nationale Top 100. Zo hoog zullen Martin Garrix & Tiësto met hun nummer ‘The Only Way Is Up’ zeker niet komen, maar hoger dan #94 moet er toch wel inzitten.
‘The Only Way Is Up’ is het eerste samenwerkingsverband van deze twee Nederlandse dj’s van wereldformaat. Hoewel niet met name genoemd, refereerde Koning Willem Alexander afgelopen week, tijdens zijn bezoek aan Chicago, de bakermat van de Housemuziek, dat Nederland een aantal wereldberoemde dj’s heeft voortgebracht. En daar mogen we Garrix en Tiësto zeker onder rekenen.

7-UP

Beide dj’s wilden al langer met elkaar samenwerken, maar drukke agenda’s verhinderden dat. Totdat frisdrank 7UP ze vroeg voor de nieuwe campagne Team UP, waarop de twee wel tijd hadden om in een studio in Las Vegas te werken aan ‘The Only Way Is Up’. Vervolgens regelde 7-UP twee enorme podia waarop beide dj’s het nummer aan hun fans konden laten horen tijdens een nachtelijk concert in de woestijn bij Las Vegas. Althans zo moet het overkomen.

a capella

Het idee voor ‘The Only Way Is Up’ ontstond nadat de twee dj’s een a capella nummer hoorden. De stem vonden ze goed, de coupletten haalden ze weg, en zetten er muziek onder. Het nummer staat ook op Club Life, Vol. 4 – New York City, van Tiësto, dat in mei is verschenen.

vrienden

Buiten de muziek, kunnen de twee het ook goed met elkaar vinden. Martin: “Als ik me rot voel, omdat mijn mailbox vol loopt met shitreacties, dan bel ik Tijs. Hij bekijkt het anders: Naast al die negatieve reacties zijn zoveel meer positieve reacties, zegt hij dan. En dat fleurt me weer op.” Tiësto op zijn beurt ziet Martin als een goede vriend (die zeldzaam zijn in het dj-wereldje) en raakt geïnspireerd door zijn gedrevenheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten