zondag 7 juni 2015

‘Parijs’ nu de grootste Surinaamse #1-hit

#1 Kenny B: Parijs   *** achtste week op #1 ***

Onverstoorbaar voert ‘Parijs’ van Kenny B de Single Top 100 aan, nu voor de achtste week. Eenzelfde aantal weken staat ‘Lean On’, de voormalige #1 van Major Lazer & DJ Snake feat. MØ op de tweede plaats, maar is in al die weken geen enkele bedreiging geweest voor ‘Parijs’. Of er ook een negende week in zit voor ‘Parijs’, hangt af van Jeroen van der Boom en zijn versie van ‘Mag Ik Dan Bij Jou’, dat vrijdag verscheen.

‘Soldier’s Prayer’ van Oscar Harris & the Twinkle Stars hield het in 1971 twee weken vol bovenaan de toenmalige Hilversum III Top 30, de verre voorloper van de Single Top 100. ‘Schudden/Puf’ van Def Rhymz plakte er in 2001 nog een weekje aan vast bovenaan de Mega Top 100. Maar de klapper maakte Damaru in 2009 met ‘Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart)’, samen met Jan Smit, door zeven weken de Single Top 100 aan te voeren.

Oscar Harris is geboren in het ressort Albina, 140 km ten oosten van Paramaribo, waar de andere twee vandaan komen, evenals Kenneth Bron, de echte naam van Kenny B. Met een achtste week voor ‘Parijs’ scoort hij nu de grootste Surinaamse #1-hit in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten