zondag 28 juni 2015

Julia had nog nooit een liedje van BZN gehoord

#60 Julia Zahra: Just An Illusion   *** hoogste eerste weeks ***

Eind mei verbleven Do, Anouk Maas (musicalster), Julia Zahra, Martin Buitenhuis (zanger Van Dik Hout), Jan Keizer, Lange Frans en Frans Duijts onder leiding van Jan Smit enige tijd op Ibiza voor de opnames van het achtste seizoen van De Beste Zangers van Nederland.
De eerste jaren draaide het nog alleen om de nummers van de persoon die centraal staat. Maar sinds een aantal jaren mag daarvan worden afgeweken en mogen het ook andere favorieten van hem/haar zijn. Tijdens de eerste aflevering op zaterdag 13 juni 2015 stond Julia Zahra centraal en werd naderhand ‘Gewone Dag’ (cover van ‘Ordinary Day’ van John Legend) uitgebracht.

BZN?

De week daarop stond de muziek van Jan Keizer, zanger/drummer van BZN centraal. De meeste indruk die avond maakte de uitvoering die Julia bracht van de BZN-hit ‘Just An Illusion’ (#4 in 1983). Julia kende de liedjes van BZN niet, dus is ze de teksten gaan bestuderen en kwam uit bij ‘Just An Illusion’. Julia over haar keuze: “Het draait om wat voor de schijn is en wat niet. Mensen kunnen wel denken dat het mij slecht afgaat, maar ik sta hier gewoon.”
In 2013 won ze als Julia van der Toorn de vierde editie van the Voice of Holland met het nummer ‘Oops! … I Did It Again’, dat een weekje op #1 stond. Voor haar deelname aan de talentenshow noemde ze zich al Julia Zahra, Zahra is haar tweede naam. Na een aantal kleinere hits en het album Julia Van Der Toorn (#3 in 2014), gaat ze weer verder als Julia Zahra.


In tegenstelling tot andere hits van BZN, staat hun ‘Just An Illusion’ niet op een studioalbum. Het nummer was de trekker van het verzamelalbum 28 Golden Hits, dat een maand na de single verscheen. Begin juli 1983 bereikte het dubbelalbum na twaalf weken de eerste plaats. Het is niet Jan Keizer die te horen is als zanger op ‘Just An Illusion’, maar zangeres Annie Schilder. Keizer is samen met Jack Veerman de drummer.

niet uitbrengen

Eigenlijk wilde BZN het nummer niet uitbrengen op single, totdat mensen bij radiostations zeiden dat het nummer een sensatie was voor die tijd en die hadden dus gelijk. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat BZN begon, toen nog als rockgroep. De 50 jaar heeft de groep niet volgemaakt, want in 2007 stopten ze er mee.

1 opmerking:

  1. In de clip zie/hoor je toch echt Jan Keizer mee zingen..

    BeantwoordenVerwijderen