zondag 28 juni 2015

Opnieuw helpt Felix Jaehn anderen aan een hit

#89 Alina Baraz & Galimatias: Fantasy (Felix Jaehn Remix)

Fantasy’ van Alina Baraz & Galimatias is al bijna een jaar oud. Ondanks dat het nummer zo’n 18 miljoen keer is gedraaid op SoundCloud, bleef een hit uit. Sinds een maand of twee is de aandacht er weer, dankzij de remix van het nummer, gemaakt door een man die al twee keer eerder dit jaar het beslissende zetje aan een nummer gaf: de Duitse dj/producer Felix Jaehn. Zijn remix van ‘Cheerleader’ van OMI leidde tot een #1-hit (en wellicht de hit van het jaar) en ook de remix van ‘Ain’t Nobody (Loves Me Better)’ van Jasmine Thompson is een knaller.

De basis voor ‘Fantasy’ werd gelegd door de Amerikaanse singer-songwriter Alina Baraz en de Deense producer Galimatias (= Matias Saabye Peschcke Køedt, geboren in Fredericia). De twee leerden elkaar kennen via SoundCloud. Baraz schreef een tekst op een beat van Galimatias, dat leidde tot hun eerste nummer ‘Drift’. Inmiddels hebben ze twee EP’s uitgebracht.

klassiek

Alina Baraz (Cleveland, Ohio, 24 september 1993), kwam al op jonge leeftijd, via haar  klassiek geschoolde ouders, in aanraking met muziek. Op haar negentiende schreef ze het nummer ‘Roses Dipped in Gold’, waarmee haar passie voor het schrijven nummers werd aangewakkerd. Ze stopte met school en vertrok naar Los Angeles voor een muzikale carrière.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten