zondag 28 juni 2015

Montell Jordan gaf persoonlijk toestemming

#90 Joe Stone feat. Montell Jordan: The Party (This Is How We Do It)

Bijna twintig jaar nadat Montell Jordan met ‘This Is How We Do It’, zijn eerste hit scoorde bij ons (#11 in 1995), staat het nummer weer in de hitparade. Een zekere Joe Stone heeft het nummer gesampled in zijn nummer ‘The Party (This Is How We Do It)’. Overigens zat in dat nummer ook een sample, ‘Children’s Story’ uit 1989 van de Britse rapper Slick Rick.

coverband

Joe Stone is niet de naam van een buitenlandse dj, maar van Maurice Joell Oude Booyink (31) uit Almelo. Vier jaar lang speelde hij toetsen in de coverband Beethoven, maar nu met een contract op zak van Spinnin’ Records, heeft hij daar geen tijd meer voor. Met Mark Simons (= Mark Nieuwenhuizen) werkt hij al jaren samen. De twee werkten mee aan Killer het album van Sharon Doorson. Eerder dit jaar won Maurice onder de naam Immado, de DVBBS remix contest.

Montell Jordan is in de Heer

De kans dat Montell Jordan nog weer popplaten gaat maken is erg klein. In 2010 stapte hij uit de popmuziek en werd geestelijk leider van de Victory World Church in Norcross, Georgia. Het jaar daarop bracht hij een gospelalbum uit.

Zo nu en dan zingt Montell Jordan zijn hits nog wel, dit jaar al twee keer. De eerste keer zong hij ‘This Is How We Do It’ op 25 februari, in de pauze van de basketbalwedstrijd van the Minnesota Timberwolves tegen Washington Wizards. Ruim twee maanden later, op 8 mei, deed hij dat nog een keer over tijdens NBA finale van dezelfde teams, waarbij hij tevens The Star-Spangled Banner, het nationale volkslied, zong.

toestemming

Jordan mag dan niet meer actief in de popmuziek zijn, hij is er nog wel bij betrokken. Aan Joe Stone gaf hij persoonlijk toestemming voor gebruik van zijn hit ‘This Is How We Do It’. De videoclip van ‘The Party (This Is How We Do It)’ is inmiddels meer dan 1 miljoen keer bekeken. Komende maand wordt het nummer wereldwijd uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten