vrijdag 26 juni 2015

Hitflits: na #1-single nu ook #1-album voor Maaike Ouboter

Eigenlijk had het album En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt van Maaike Ouboter al begin dit jaar moeten verschijnen. Maar doordat nog niet alle nummers klaar waren, werd het album, dat ze eind vorig jaar in Brussel opnam met Joost Zwegers (Novastar), uitgesteld tot vorig week. Deze week knalt het zonder moeite binnen op de eerste plaats van de Album Top 100.
Het is zeer aannemelijk dat het Maaike in januari ook gelukt was. Toen werd de albumlijst drie weken lang aangevoerd door X van Ed Sheeran met een gering overwicht. Het album van Maaike heeft deze week een overwicht van bijna 50% op Drones van Muse. Maaike brak in 2013 door met het nummer ‘Dat Ik Je Mis’, dat ze zong in De Beste Singer-Songwriter van Nederland en vier weken bovenaan de Single Top 100 stond. Na Pass It On van Douwe Bob, is Maaike de tweede deelnemer uit het programma die een #1-album scoort.

TOP 5

1. EW  Maaike Ouboter: En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt
2. (1)   Muse: Drones
3. (4)   Eric Clapton: Forever Man
4. (2)   Kensington: Rivals
5. (17) Django Wagner: Mijn Muziek, Mijn Passie (stond in mei een weekje op #1)

Alvorens we overgaan op de andere eerste weeks noteringen, kijken we nog even terug op de noteringen van acts die op Pinkpop waren. Vorige week telden we er 22 (24, inclusief Foo Fighters en Douwe Bob), deze week zijn het er nog 18 (20 incl. Foo Fighters en Douwe Bob).

En dan nu het restant eerste weeks van deze week:
#6 Lindemann: Skills In Pills (frontman van de Duitse metalband Rammstein)
#17 Leon Bridges: Coming Home
#21/29 BZN: It Happened 50 Years Ago / Complete BZN The Studio Albums
#24 Ben Liebrand: Iconic Groove
#32 the Rolling Stones: From The Vault The Marquee Club – Live in 1971
#82 Lifehouse: Out Of The Wasteland
#84 Stichting Opwekking: Opwekkingsliederen 39
#91 Breaking Benjamin: Dark Before Down
#100 Bill Wyman: Back To Basics

SINGLES

Als een programma als Eén Vandaag een item aan een liedje besteed, zoals afgelopen dinsdag, dan moet er wel wat aan de hand zijn. Inmiddels kan dan ook niemand meer om ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine & Ronnie Flex heen, dat nu al bestempeld wordt als dé zomerhit van 2015! Voor de tweede week voert het nummer de Single Top 100 aan en dat zal zeker niet de laatste week zijn. Het optreden, gisteren bij Eva Jinek, zal daar zeker aan bijdragen, waarin ze zelfs een stukje brachten van ‘Chips & Cola’, de kindvriendelijke versie.

TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Drank & Drugs (tweede week)
2. (2)   Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson: Ain’t Nobody (Loves Me Better)
3. (3)   Major Lazer feat. DJ Snake & Mø: Lean On
4. (6)   Nicky Jam & Enrique Iglesias: El Perdón
5. (4)   Kenny B: Parijs

Na twee weken op #11, maakt ‘Hey Mama’ van David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack, de overtstap naar de top 10. In de negende week stijgt het nummer naar de tiende plaats.

De opvallendste stijgers:
#22 (31) Madcon feat. Ray Dalton: Don’t Worry
#32 (57) Pitbull feat. Chris Brown: Fun
#37 (45) Fifth Harmony feat. Kid Ink: Worth It
#43 (54) Fetty Wap: Trap Queen
#44 (58) the Weeknd: Can’t Feel My Face
#55 (63) Jessie J: Flashlight
#67 (86) Axwell /\ Ingrosso: Sun Is Shining

kijk naar het vogeltje

Eind november kwam ‘Photograph’ van Ed Sheeran binnen op #94 en verdween direct weer. Pas op 10 januari ging het nummer twee weken op herhaling, maar kwam weer niet verder dan de 94e plaats. Vier weken geleden trok de aandacht voor het nummer weer aan, en sindsdien zit het nummer in een stijgende lijn. Via 97-94-82, belandt ‘Photograph’ deze week op de 63e plaats en misschien zit er nog wel meer in, want sinds kort is er een cd-single van uit.

De vier eerste weeks noteringen op een rijtje:
#60 Julia Zahra: Just An Illusion, cover van BZN (#4 in 1983)
#82 Sam Feldt: Show Me Love 
#89 Alina Baraz & Galimatias: Fantasy
#90 Joe Stone feat. Montell Jordan: The Party (This Is How We Do It), remix van #11-hit uit 1995 van Montell Jordan

Iedereen houdt van Thé Lau

Afgelopen dinsdagavond, 23 juni 2015, is in zijn huis in Amsterdam, zanger/gitarist/schrijver Thé Lau op 62-jarige leeftijd overleden aan keelkanker. In 2013 had Thé te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek was. De behandeling die werd ingezet leek eerst aan te slaan, maar vorig werd duidelijk dat hij niet lang meer te leven had. Het afgelopen jaar zal hij, ondanks zijn ziekte, als een feestjaar hebben beleefd: erkenning voor zijn muziek met een optreden op Pinkpop, samen met zijn band the Scene.
Sinds zijn overlijden zijn de nummers van the Scene, maar ook zijn solonummers veel gedownload. Als alleen downloads nog zouden tellen voor de Single Top 100, dan zou dat zeker drie noteringen hebben opgeleverd. Echter door het ontbreken van (voldoende) streaming heeft geen enkele nummer een notering behaald.

Qua albums blijft het bij twee noteringen in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums:
#14 the Scene: Rauw, Hees, Teder > Het Beste Van (#69 in 2000)
#18 the Scene Blauw (#41 in 1991)

Met the Scene scoorde Thé Lau acht hits, met als grootste: ‘Blauw’ (#15 in 1991). In datzelfde jaar kwam ‘Iedereen Is Van De Wereld’ tot de 62e plaats. In 1993 kwam dat nummer opnieuw uit, gekoppeld aan ‘Nieuwe Laarzen (Van Een Oude Leest)’ en bereikte het de 16e plaats.

Tien albums van the Scene kregen een notering, met een 26e plaats voor Open in 1992 als hoogste. Ook solo scoorde Thé Lau. Vier singles, met een #1-notering voor ‘Zing Voor Me’ met Lange Frans in 2010. En twee albums: Tempel Der Liefde (#63 in 2006) en Platina Blues (#7 in 2014).

Tot zover deze Hitflits. Dit weekend krijg je nog de albumflitsen (op de nieuwssite van 3FM) en een nieuwe Megaman, waarin exclusief halfjaaroverzichten. Mis ze niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten