zondag 26 juli 2015

Disciples vroegen Calvin Harris om raad

#49 Calvin Harris & Disciples: How Deep Is Your Love                                  *** hoogste eerste weeks ***

Nee, ‘How Deep Is Your Love’ van Calvin Harris + Disciples is geen cover van de gelijknamige #8-hit van the Bee Gees uit begin 1978 of van Dru Hill (#6 in 1998). Deze ‘How Deep Is Your Love’ is van Harris zelf, het Londense trio Disciples en de Noorse, maar in Londen wonende zangeres Ina Wroldsen.

Disciples is een electric trio, waarvan de leden, Nathan Duvall, Gavin Kool en Luke Mac, afkomstig zijn uit Zuid-Londen/Surrey. Gavin en Duvall kennen elkaar van dezelfde  muziekopleiding. Samen begonnen ze met produceren en deden hun eigen dingetjes.

Duvall produceerde en schreef mee aan drie hits van de meidengroep Little Mix. Maar wist je dat hij al twee hits op zijn naam heeft staan met een Nederlander? Joost Seilberger, alias Billy the K(l)it, scoorde met ‘Higher’ feat. Stennis, Duvall & Bnann (Infadels) (#52 in 2012) en ‘Burn It Down’ feat. Nathan Duvall (#43 in 2013).

Terug naar Disciples.
Drie jaar geleden voegde Luke zich bij Duvall en Kool, via een muziekprogramma voor jongeren opgezet door Duvall en daarmee was Disciples een feit. De eerste twee jaar waren ze vooral achter de schermen bezig, voor onder andere Ms Dynamite en Afrojack. Sinds vorig jaar treden ze voor het voetlicht met het nummer ‘They Don’t Know Up’ en stonden ze er mee op Ibiza.

second opinion

Begin dit jaar werkte Disciples in de eigen studio in Shoreditch, een wijk in Hackney, Groot-Londen, aan ‘How Deep Is Your Love’. Voor een second opinion stuurden ze het nummer op naar Calvin Harris, die daarop voorstelde het samen uit te brengen, iets dat ze nooit hadden verwacht. Bij ons scoren ze op #49 de hoogste eerste weeks, in eigen land komt het nummer zelfs binnen op zevende plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten