zondag 26 juli 2015

Jason Derulo maakt overstap van r&b naar dance

#99 Hardwell feat. Jason Derulo: Follow Me

De laatste jaren begint dancemuziek door te breken in de Verenigde Staten van Amerika. Vooral dankzij Nederlandse dj’s als Tiësto, Armin van Buuren, Afrojack, Martin Garrix en Hardwell. Vorig jaar werd Robbert Van De Corput, de echte naam van Hardwell, voor het tweede jaar uitgeroepen tot beste dj van de wereld.
Niet vreemd dus dat aan zijn debuutalbum United We Are ( #1 in januari), ook popartiesten meewerkten, zoals Jason Derulo. Op deze manier kunnen zij een crossover maken tussen pop en dancemuziek, in de V.S. EDM (elektronische dance muziek) genoemd.

Groningers

James Abrahart, één van de vier componisten van ‘Follow Me’, heeft onder de naam Jhart ook een nummer uitgebracht met dezelfde titel. Zijn ‘Follow Me’ is het thema van het ‘Ultra Music Festival, het jaarlijkse muziekfestival waarvoor de wereldtop van de dj’s én boekers bijeen komt. Abrahart nam het nummer op met het Groningse duo Vicetone. Als componist heeft Abrahart ook al een hit op zijn naam staan: ‘Don’t Look Down’ van Martin Garrix feat. Usher (#16 in mei).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten