zondag 26 juli 2015

El Mismo Sol derde zomerhit van 2015

#60 Álvaro Soler: El Mismo Sol

Na ‘Drank & Drugs’ van Lil’Kleine & Ronnie Flex (4 weken op #1) en ‘El Pérdon’ van Nicky Jam & Enrique Iglesias (voor de tweede week op #1), zou ‘El Mismo Sol’ van Álvaro Soler wel eens de derde zomerhit van 2015 kunnen worden. Over een tijdje weten we of Álvaro ook in het voorgaande rijtje hoort.

wereldreiziger

Álvaro Tauchert Soler (24) is geboren in Barcelona. Zijn vader is Duits, zijn moeder half-Spaans, half-Belgisch, waardoor hij zelfs een paar Nederlandse woorden kent zoals ‘dank je wel.’ Op zijn tiende vertrok Álvero naar Tokyo. Terug in Barcelona, richtte hij in 2010 met zijn broer Gregory de indieband Urban Lights op. Na een tijdje gooide Álvero het over een andere boeg, vestigde zich in Berlijn en ging over op Latin. Daar schreef hij samen met Ali Zuckowski nummers voor zijn debuutalbum Eterno Agosto, waaronder ‘El Mismo Sol’. Sinds 27 maart maakt Álvero geen deel meer uit van Urban Lights. Zijn zijn zuster Paula heeft zijn plaats ingenomen.


the Voice

Begin mei kwam ‘El Mismo Sol’ uit in Italië en scoorde direct op een 16e plaats. De week daarop steeg het nummer door naar de vijfde plek. Een optreden op 19 mei tijdens The Voice of Italy met Carola Campagna en Sara Vita Felline, twee kandidaten, zorgde voor het laatste zetje naar de eerste plaats waar het vier weken stond. Vorige week volgde Zwitserland en wellicht over een paar weken wij ook wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten