maandag 20 juli 2015

R. City moest naam aanpassen

#92 R. City feat. Adam Levine: Locked Away

Met zijn groep Maroon 5 scoort zanger Adam Levine de ene na de andere hit; ‘Sugar’ staat al 25 weken in de Single Top 100, deze week op #48. Maar af en toe kan hij het niet laten om met anderen muziek te maken. Na Kanye West, Gym Class en Eminem pakt Levine het aan met R. City.

R. City of voorheen Rock City, zijn twee producers: Timothy (A.I., 1984) en Theron (Uptown AP, 1982) Thomas. De broers zijn afkomstig van Saint Thomas, Virgin Islands en probeerden verschillende soorten muziek uit, daarbij gesteund door hun ouders. In 2000 zochten de broers hun geluk in Miami, Florida, maar gingen in 2005 terug naar Saint Thomas. 

Detroit = Rock City

In 2006 kregen ze een platencontract. Het eerste wapenfeit was ‘The Rain’ van Akon op zijn album Konvicted. Daarna volgden onder andere Usher en Sean Kingston. Zelf brachten de broers zo’n 15 mixtapes uit als Rock City. Die naam moesten ze later veranderen omdat het de bijnaam is van Detroit en dat was verwarrend. Rock City werd verandert in R. City, hoe creatief kun je zijn!

Bekende hits geschreven door de broers zijn: ‘Replay’ van Iyaz (#8 in 2010), ‘Man Down’ van Rihanna (#4 in 2011), ‘We Can’t Stop’ van Miley Cyrus (#48 in 2013) en ‘Shower’ van Becky G (#9 in 2014). Daarnaast leverden ze bijdragen aan de albums My Everything van Ariana Grande en Unapologetic van Rihanna. Later dit jaar komt R. City met een eigen album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten