maandag 20 juli 2015

Sam White zong voor de Britse koningin

#96 Martin Solveig feat. Sam White: +1

Met ‘Intoxicated’ scoorde de Franse dj/producer Martin Solveig sinds vier jaar weer een hit. Even leek het er op dat het zijn tweede top 10-hit zou worden, maar uiteindelijk bleef het nummer steken op de elfde plaats. wellicht gaat het beter met ‘+1’ dat Solveig maakte met de Londense zangeres Sam White.

Sam White, voluit Samantha, zingt al sinds haar tweede levensjaar. Als tiener maakte ze deel uit van een zomer muziekproject, waar haar talent werd opgemerkt door de koordirigent. Hij nodigde haar uit voor Kingdom Choir, zijn eigen koor. Dat werd de start van een carrière, waarbij ze zong voor zowel Nelson Mandela als de Britse koningin.
Sam is echter vooral (on) bekend van de achtergrond vocalen die ze deed en doet voor onder andere Oleta Adams, Duran Duran, Bastille en Florence & The Machine. Daarnaast wordt Sam ook veel gevraagd voor tv-documentaires en The X-Factor, The Voice en Britain’s Got Talent. Met ‘+1’, dat Sam in april inzong in de studio van Solveig in Parijs, breekt een nieuw hoofdstuk aan in haar carrière.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten