dinsdag 18 augustus 2015

Francisco Yates speelde gitaar op album Pharrell Williams

#74 Robin Schulz feat. Francesco Yates: Sugar

De hoogste eerste weeks komen we deze week al tegen op de 74e plaats: ‘Sugar’ van Robin Schulz feat. Francesco Yates. De Duitse dj Robin Schulz kennen we vooral van zijn remixen, die daardoor #1-hits werden. ‘Prayer In C’ van Lilly Wood & the Prick en ‘Waves’ van Mr. Probz (de laatste alleen #1 in de Duitse en Britse hitparade), beide in 2014. Met ‘Headlights’ feat. Ilsey (#33 in mei en juni) scoorde Schulz zijn eerste eigen hit. Voor ‘Sugar’ vroeg hij de Canadese zanger Francesco Yates.

Francesco Yates (Toronto, 11 september 1995) was al jaren met muziek bezig. Maar nadat hij op 11-jarige leeftijd de film School of Rock zag, wist hij wat hij wilde worden: muzikant. Z’n ouders zorgden dat hij zomers terecht kon in een muziekkamp, waar hij piano en gitaar leerde spelen. Het eerste nummer dat hij schreef was ‘Jaguars’. Op zijn veertiende had hij al een manager en twee jaar later zijn eerste platencontract.

Pharrell

Vorig jaar schreef Matt Moris, een goede vriend van Justin Timberlake, voor Francisco het nummer ‘Call’. Ook is hij goede vrienden met Pharrell Williams, want hij speelde gitaar op ‘Gust Of Wind’ op het album G I R L  van Pharrell. Samen met Pharrell en de Deense producer Robin Hannibal (Kendrick Lamar, Aloe Blacc) werkt Francesco aan zijn debuutalbum dat volgend jaar verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten