zondag 2 augustus 2015

Thamer Zueiter eet van twee walletjes

#94 Vigiland feat. Tham Sway: Shots & Squats

Wereldwijd is ‘Shots & Squats’ van Vigiland feat. Tham Sway 44 miljoen keer gestreamd en dat in nog geen twee maanden. Een deel daarvan was genoeg voor de binnenkomst op #94, want van downloads hoeft dit nummer het niet te hebben. Verantwoordelijk voor ‘Shots & Squats’ is het duo Vigiland, dat gevormd wordt door Claes Remmered Persson (20) en Otto Pettersson (21), beide afkomstig uit Västervik, een stad in Zuid-Oost Zweden.

Het begon allemaal in het huis van Claes, waar de twee in zijn kamertje met het computerprogramma FL Studio de eerste muziekproductie maakten. Na een remix in 2013 van ‘Welcome To The Jungle’ van Alvaro & Mercer feat. Lil Jon, volgde het eigen nummer  ‘Bouncer’, dat hen in oktober 2014 een platencontract opleverde bij Universal Records.

De eerste hit werd ‘UFO’, dat in eigen land de tweede plaats bereikte. Ook ‘Shots & Squats’ kwam niet hoger dan de tweede plaats. Vigiland maakt zogenaamde Melbource Bounce, een snelle en ruwe variant van house muziek ontwikkeld in Australië. Exponenten van deze muziekstroming zijn onder andere Deorro, Timmy Trumpet, Will Sparks en Naughty Boyz.
Op ‘Shots & Squats’ zingen Claes en Otto niet zelf, maar lieten ze dat over aan Tham Sway, ook geboren in het Zweedse Västervik op 15 januari 1991 als Thamer Zueiter. Van origine is Thamer een Indie, blues en folk zanger. Eind september 2014 verhuisde hij naar Londen om het daar te proberen. Voor zijn danceuitstapje met Vigiland gebruikt hij de naam Tham Sway.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten