zondag 11 oktober 2015

Kinderen voor kinderen maand eerder op de buis

#82 Kinderen voor Kinderen: Raar Maar Waar

Sinds de Kinderen voor Kinderen cd’s gekoppeld zijn aan het thema van de jaarlijkse  Kinderboekenweek, boeken ze weer succes. Hallo Wereld (in 2012) en Klaar Voor De Start (in 2013) bereikten de eerste plaats, Feest (in 2014) bereikte de tweede plaats. Dat lot is Raar Maar Waar – Deel 36, waarschijnlijk ook beschoren, want de concurrentie is te groot: albums van Nick & Simon, the Common Linnets, Editors en de komende week Guus Meeuwis.

Dit jaar is het thema van de 61e Kinderboekenweek, die woensdag 7 oktober is gestart en nog tot 18 oktober duurt, Raar Maar Waar, alles wat met natuur, techniek en wetenschap te maken heeft. De solisten op het titelnummer, dat geschreven is door Tjeerd Oosterhuis en Jan Paul Schutten, zijn Lotus, Sofie, Samir, Hanna en Sander. ‘Raar Maar Waar’ is de 19e hit voor Kinderen voor Kinderen. De 20e zal het koor in april scoren als ze het thema van de Koningsspelen brengen.

TV-special maand eerder

In tegenstelling tot andere jaren, is de jaarlijkse Kinderen voor Kinderen special dit weekend al op de buis te zien geweest. Vrijdag (173.000 kijkers) voor het eerst en zaterdag (163.000) nog een keer. Andere jaren was de eerste uitzending in november. De special van dit jaar is zaterdag 3 oktober opgenomen in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De reden dat deze nu al is uitgezonden zal te maken hebben met de Kinderboekenweek. Nu is dat thema, Raar Maar Waar, actueel. Op zaterdagmorgen, 14 november, de ochtend van de intocht van Sinterklaas, wordt de special nog een keer herhaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten