zondag 29 november 2015

Justin Bieber zit zichzelf op de hielen

#1 Justin Bieber: Sorry        *** tweede week op #1 ***

Het spande er nog om deze week. De gehele week zag het er naar uit Adele met ‘Hello’ de eerste plaats zou terugpakken van Justin Bieber. Tegen woensdag kwam Bieber dicht in de buurt met ‘Sorry’ en werd hij bijna ingehaald door zijn eigen ‘Love Yourself’. Met twee dagen (de woensdag en de donderdag), kon het nog alle kanten opgaan. Uiteindelijk heeft Bieber de strijd gewonnen en blijft ‘Sorry’ op de eerste plaats, daarbij op de hielen gezeten door … ‘Lose Yourself’ op #2. Het verschil tussen beide nummers is net iets meer dan 2%, dus het wordt spannend volgende week!

Deze week staat Justin Bieber met achttien nummers genoteerd, eentje minder dan vorige week. ‘Home To Mama’, dat hij opnam met Cody Simpson, is verdwenen. Voor de tweede week staat Bieber met dezelfde nummers, ‘Sorry’ en ‘Lose Yourself’, op de eerste en tweede plaats van de Single Top 100. Een hitfeit dat in november en december 2012 werd gepresteerd door Sandra van Nieuwland. Op 1 december 2012 lukte het haar zelfs om de volledige top 3 te bezetten. Wellicht iets voor Justin Bieber volgende week?

Britse hitparade volgt Nederland weer

Iedere vrijdag wordt rond een uur of twee de Single Top 100 bekend gemaakt. Vijf uur later volgt de Britse lijst. Vier weken geleden hadden beide lijsten dezelfde top 2, een uniek hitfeit. Deze week zijn de overeenkomsten tussen beide lijsten nog groter, want de volledige top 4 is identiek!

‘Sorry’ blijft ook in de Britse hitparade de bovenste beste. Qua downloads moet ‘Sorry’, ‘Hello’ van Adele voor laten gaan, maar de meer dan 5,9 miljoen streams redden ‘Sorry’, waarvan in totaal 111.655 zijn verkocht (incl. 59.326 streams dus). ‘Lose Yourself’ volgt op #2 met 98.361 exemplaren. Bieber is de eerste act in 30 jaar die de #1 en #2 positie bezet. In 1985 lukte dat Madonna met ‘Into The Groove’ en ‘Holiday’. Op #3 staat ‘Hello’ van Adele en op #4 ‘What Do You Mean?’ van Justin Bieber.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten