zondag 29 november 2015

Nyla veranderde haar naam vanwege spelling

#67 Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG: Light It Up (remix)

In juni van dit jaar verscheen het album Peace is The Mission van Major Lazer met daarop het nummer ‘Light It Up’ feat. Nyla. Sindsdien is dat nummer door diverse remixers onderhanden genomen. De remix van Fuse ODG kreeg de goedkeuring van Major Lazer en scoort op #67. Hem kennen we nog van ‘Lean On’ samen met DJ Snake feat. MØ (#1 in april). Fuse ODG scoorde met ‘Azonto’ (#91 in 2013) zijn eerste hit. Nyla debuteert, dus haar stellen we even aan je voor.

Volledig heet Nyla, Nailah Thorbourne, geboren op 27 november 1981 in Kingston, Jamaica. Zingen heeft ze niet van een vreemde. Haar vader is professioneel gospelzanger en haar moeder maakte deel uit van het kerkkoor. Hetzelfde koor waarin Nailah samen met haar zus  Nyanda zong. Nailah volgde zes jaar lang de Jamaica Musical Theater school, waar ze naast zingen ook dansen en acteren leerde.

reggaetrio

Aangezien de interesse van Nyanda en Nailah niet uit ging naar gospelmuziek maar dancehall en Amerikaanse rhythm & blues, vormden ze in 2004, samen met hun zuster Tasha het reggaetrio Brick & Lace. Tasha hield het al snel voor gezien, maar bleef nog wel achter de schermen actief. In 2005 kreeg Brick & Lace een platencontract bij zanger Akon en bracht enkele singles en een album uit. Naast Brick & Lace zijn Nyanda en Nailah ook actief als tekstschrijvers. Dat doen ze met Tasha en nog een andere andere zus, Candace, onder de naam Bloodline. Zo schreven nummers voor onder andere Jennifer Lopez en Christina Aguilera.

moeilijke spelling

In 2013 startten Nyanda en Naila ieder een solocarrière op. Nyanda ging verder onder die naam, Nailah noemde zich voortaan Nyla omdat mensen moeite hadden met het spellen van haar naam. Doe maar Nyla, zei ze toen. Datzelfde jaar bracht ze met Sean Paul het nummer ‘Pornstar’ uit. Sinds begin 2015 hebben de twee zussen samen met zus Tasha wekelijks de online talkshow getiteld ‘Chit Chat’.

Nyla is eigenaar van Black Lace Music/Bloodline Entertainment en levert creatieve bijdragen aan het luxe lifestijl magazine Jamaque’s Resort and Home Section.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten