zondag 29 november 2015

Shawn Mendes gunt Bill Withers de credits

#85 Shawn Mendes & Camila Cabello: I Know What You Did Last Summer

De Canadese zanger Shawn (Peter Raul) Mendes scoort momenteel een grote hit met het nummer ‘Stitches’, dat deze week terug stijgt naar de vijfde plaats. Camila Cabello kennen we ook al, zij het niet onder deze naam. Als deel van de Amerikaanse meidengroep Fifth Harmony stond ze met ‘With It’ feat. Kid Ink een half jaar genoteerd, dat eind juli de 25e plek bereikte.

Karla Camila Cabello Estrabao is afkomstig uit Coijmar op Cuba, waar ze op 3 maart 1997 is geboren. Na haar vijfde verkaste haar familie naar Miami in Florida. Ze groeide op met de muziek van Celia Cruz en Alejandro Fernandez. In 2012 deed Camila auditie voor de Amerikaanse X Factor. Na de derde bootcamp moest ze vertrekken, maar werd teruggeroepen om samen met vier andere meiden de groep Fifth Harmony te vormen, dat in de finale op de derde plaats eindigde.

‘I Know What You Did Last Summer’ zingt Camila met Shawn Mendes. Ze kennen elkaar van het voorprogramma dat ze vorig jaar zomer verzorgden van Austin Mahone. Deze zomer kwamen ze elkaar weer tegen na een concert van Taylor Swift, waarvoor Mendes het voorprogramma verzorgde. Mendes pakte een gitaar en samen zongen ze wat.

Die ontmoeting leidde uiteindelijk tot het schrijven van het nummer ‘I Know What You Did Last Summer’, dat wel enige betekenis heeft voor Camila. Twee dagen daarvoor vertelde haar vriendin, dat ze was lastig gevallen door Camila haar vriend. Tijdens het schrijven van het nummer kwam dit voorval ter sprake en werd het gegeven (door iemand te worden bedrogen), verwerkt in het liedje. De uiteindelijke titel kwam van de gelijknamige horrorfilm uit 1997,  maar heeft daar niets mee te maken. Het kwam ineens bij hun op.

credits voor Bill Withers

In ‘I Know What YouDid Last Summer’ zingt Camila een paar keer ‘I Know, I Know, I Know’. Volgens Mendes refereert dat aan dezelfde regel in het nummer ‘Ain’t No Sunshine’ van Bill Withers (#19 in 1971). Mendes vond dat, ook al kende Camila dat nummer niet, het niet meer dan terecht dat Withers daar de credits voor krijgt. ‘I Know What You Did Last Summer’ staat op de nieuwe editie van het album Handwritten van Shawn Mendes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten