maandag 23 november 2015

One Direction boekt Brits verkoop record

#41 Perfect (36)
#49 Drag Me Down (48)
#83 History (72)
#89 If I Could Fly
#94 What A Feeling
#96 End Of The Day

Het zit One Direction niet echt mee. Hun album Made In The A.M. voerde even de voorlopige Album Top 100 aan, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. Niet alleen Justin Bieber met Purpose (op #1) maar ook de Kinderen voor Kinderen met Raar Maar Waar – deel 36 (op #2), weten de Britse jongens van One Direction voor te blijven.

recordverkoop eerste week

Gelukkig is er goed nieuws uit eigen land, want het album kwam daar wel op de eerste plaats binnen, waarmee ze hun vierde #1-notering scoren. Daarnaast is het album met 93.189 (incl. 7131 streams) stuks het snelst verkopende album dit jaar. Dat is 4.079 meer dan Chasing Yesterday van Noel Gallagher's High Flying Birds, eerder dit jaar. Volgende week zal One Direction dat record al weer kwijt zijn aan 25 van Adele, waarvan in de eerste dag al meer dan 300.000 zijn verkocht!
Terug naar deze week en One Direction. Slechts zes van de dertien nummers van het album Made In The A.M. van One Direction staan in de Single Top 100. De andere zeven staan in de Bubbling Under, de wachtkamer van de hitparade. Maar of ze volgende week alsnog zullen doorstoten, is maar de vraag. Drie van de zes die in de singlelijst staan, zijn eerste weeks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten