maandag 23 november 2015

eerste hit voor Sleepy Tom

#99 Diplo & Sleepy Tom: Be Right There 

Thomas Wesley Pentz, alias producer Diplo, staat deze week met nog een ander nummer genoteerd. In de 37e week stijgt ‘Where Are Ü Now’ van Diplo & Skrillex, waarop Justin Bieber de vocalen voor zijn rekening neemt, van de 50e naar de 24e plaats. In augustus stond het nummer een weekje op de negende plaats. Het nummer heeft Justin Bieber credible gemaakt: zijn nummers worden nu overal gedraaid, zelfs op 3FM!

‘Be Right There’ maakte Diplo met Sleepy Tom, die hiermee zijn debuut maakt. Cameron Thomas Tatham (zijn echte naam), is geboren in het district Squamish in British Columbia, Canada. Na veel gedraaid te hebben in Vancouver, brak hij in 2013 door met de EP The Currency. ‘Be Right There’ is de eerste samenwerking met Diplo, voor wie hij al wel diverse remixen heeft gemaakt.

Be Right There’ bevat een sample van ‘Don't Walk Away’ van Jade (15 in 1993). Dat nummer was echter ook niet origineel, maar leende van ‘Jungle Jazz’ van Kool & The Gang, een track van het album Spirit Of The Boogie uit 1975. Daarnaast zit in ‘Be Right There’ een sample van ‘That Girl’ van Stevie Wonder (#42 in 1982).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten