zondag 13 december 2015

Polina speelde negen jaar klassiek piano

#78 Felix Jaehn feat. Polina: Book Of Love

Dankzij de Duitse dj Felix Jaehn, is het nummer ‘Ain’t No Body’ van Rufus & Chaka Khan (#36 in 1984) uit de vergetelheid gehaald en alsnog een grote hit geworden (acht weken #2 dit jaar!). Jaehn gebruikte de versie van de Amerikaanse zangeres Jasmine Thompson voor zijn mix en noemde het ‘Ain’t Nobody (Loves Me Better)’.

Daarnaast is Jaehn ook nog eens verantwoordelijk voor de hit van 2015: de remix van ‘Cheerleader’ van OMI. Dus een eendagsvlieg is Jaehn al lang niet meer. Toch verwachten we niet dat ‘Book Of Love’ feat. Polina, de vorige twee hits achterna gaat. De tijd zal het leren.

Polina is afkomstig uit Moskou en heet voluit Polina Goudieva. Ze is na Polina Gagarina, de tweede Polina die dit jaar een hit scoort. In mei deed Gagarina met ‘A Million Voices’ voor Rusland mee aan het Eurovisie Songfestival. Ze werd tweede en haar nummer stond bij ons een weekje op #99.

Polina Goudieva (33) komt uit een muzikale familie, haar vader is de Russische popzanger Anka. Gedurende negen jaar volgde Polina klassieke piano. Op haar twaalfde begon ze met het schrijven van nummers en op haar vijftiende won ze de ene na de andere talentenjacht. Op haar zestiende kreeg ze een beurs om een studie te volgen aan het Berklee College of Music in Boston, Massachusetts. Met zestien lentes, werd ze de jongste student ooit daar.

Polina is beïnvloed door pop en R&B van artiesten als Michael Jackson, Madonna, Lisa Stansfield, Mary J Blige en George Michael. Naast muziek zijn haar andere passies model en dansen. Op haar vierde was ze al te zien muziekvideo’s. In de jaren ’90 switchte ze van pop naar elektronische (dance)muziek.

In New York leerde ze de Franse producer Sandy Vee kennen. Met hem schreef ze in 2011 voor Sean Kingston het nummer ‘Sleep All Day (Partu All Night)’. Met Steve Aoki maakte ze een aantal nummers, waaronder ‘Come With Me’ van zijn album Wonderland, dat een Grammy Award nominatie kreeg. In 2013 was ze te horen op ‘Legacy’ van Eminem, waarvoor ze ook tekstbijdragen had geleverd. Met ‘Fade To Love’ scoorde ze vorig jaar één van de grootste radiohits in Rusland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten