zondag 13 december 2015

Zac Brown kreeg van anderen wel een credit

#90 Avicii: Broken Arrows

Op het album True van Avicii uit 2013, met als eerste single, de wereldhit ‘Wake Me Up!’, krijgt geen enkele vocalist een credit. Op het album Stories, dat in oktober van dit jaar verscheen, heeft Avicii deze lijn doorgezet. Het weerhoudt ons er echter niet van om Zac Brown, zanger op ‘Broken Arrows’, de eer te geven die hij verdient, maar niet krijgt. Zodat jij, als je de naam Zac Brown tegenkomt, zegt: ‘o ja, dat was die gast die Avicii aan zijn 21e hit hielp’.

Dat het ook anders kan, bewijzen de volgende artiesten, die Brown wél een credit gaven:
-          Sheryl Crow: ‘Homesick’, album Feels Like Home (2013)
-          Foo Fighters: ‘Congregation’, album Sonic Highways (2014)

Zachry Alexander ‘Zac’ Brown (Atlanta, Georgia, 1 augustus 1978) was de elfde van twaalf kinderen. Op zijn achtste kreeg hij de gitaar van zijn moeder. Zijn stiefvader was tandarts en één van zijn patiënten leerde Brown klassiek gitaar spelen. Na twee jaar les ontwikkelde hij een voorliefde voor bluegrass muziek. Zingen leerde hij van een dirigent uit het plaatselijke kerkkoor.

Vanaf zijn negentiende tourde Brown samen met een drummer langs de Oostkust. De optredens liepen een beetje uit de hand (zo’n 200 per jaar) en in de loop der jaren voegden diverse muzikanten zich bij de twee. Uiteindelijk leidde het in 2002 tot de Zac Brown Band, dat inmiddels zo’n vier albums heeft uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten