maandag 11 januari 2016

Matt Simons vroeg zelf om een remix

#70 Matt Simons: Catch And Release (Deepend Remix)

Het kan toch raar lopen. De originele versie van ‘Catch And Release’ van Matt Simons hield het in november 2014 niet langer dan een weekje vol op #100. Maar de deepend remix scoort nu al een 70e plaats.

In augustus verscheen ‘Catch And Release (Deepend Remix)’, dat zowel in Wallonië als Vlaanderen de eerste plaats bereikte. Ook in Frankrijk (#6), Zwitserland en Oostenrijk (beide #4) en Denemarken (#2) scoorde de remix zeer goed. En nu zijn wij aan de beurt en dat allemaal dankzij Deepend.
Deepend wordt gevormd door Falco van den Aker en Bob van Ratingen uit Roermond. De twee delen al jaren hun gemeenschappelijke passie voor muziek. In 2010 besloten ze het serieus aan te pakken en leerden werken met het computerprogramma Logic. Tevens gingen ze veel optreden in clubs en op festivals. In 2014 werd het harde werken beloond met een contract bij Armada Music, het label van Armin van Buuren, waarop ze twee singles uitbrachten.

eigen verzoek

Toch is ‘Catch And Release (Deepend Remix)’ niet daarop uitgebracht. In februari 2015 sloten ze een contract met muziekuitgeverij Cloud 9 Publishing, waarna ze van Matthew Griffith Simons, die in 2013 debuteerde met ‘With You’ (#8), het verzoek kregen om zijn ‘Catch And Release’ te remixen. Nadat de remix online ging, stonden de labels in de rij om het wereldwijd te mogen uitbrengen. In de Benelux is de remix uitgebracht op PIAS Recordings, waar ook het album van Matt Simons op uitkwam. Op Soundcloud is de remix meer dan 6,5 miljoen beluisterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten