maandag 11 januari 2016

streams helpen Ronnie Flex aan 20e hit

#18 Ronnie Flex: Wij Zijn Altijd    *** hoogste eerste weeks ***

Tot half november 2015 was Ronnie Flex de artiest met de meeste hits in een hitjaar: 14 stuks, eentje meer dan Justin Bieber in 2013. De week daarop scoorde Flex er nog eentje bij en kwam hij op 15 noteringen. Daarmee scherpte hij zijn record verder aan, maar het was te laat. Want in diezelfde week bracht Justin Bieber zijn album Purpose uit, waarvan in die week alle 18 tracks een notering kregen. Plus nog een oudere hit, waren het er zelfs 19!

De grote vraag is: gaat Ronnie Flex dat aantal dit jaar evenaren of zelfs overtreffen? Hij is er dit jaar vroeg bij met zijn eerste hit ‘Wij Zijn Altijd’, waarvan de videoclip binnen 14 dagen al meer dan een half miljoen keer is bekeken. Ook is het nummer, zijn 20e notering, veel gestreamd en dat levert hem een 18e plaats op.
Aangezien andere hitlijsten airplay belangrijker vinden dan streams, blijven de noteringen van Ronnie Flex en zijn hiphop collega’s ver achter bij die in de Single Top 100. Ondanks miljoenen kliks en streams, blijven de ‘toonaangevende’ radiostations dit soort muziek weinig draaien, waardoor in die lijsten (hoge) noteringen uitblijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten