maandag 11 januari 2016

wordt Alan Walker de nieuwe Kygo?

#87 Alan Walker: Faded

De Noorse producer Alan Walker heeft een Britse vader en een Noorse moeder. Walker is  geboren op 24 augustus 1997 in het Verenigd Koninkrijk en verhuisde op zijn tweede naar Fana, Bergen in Noorwegen, dezelfde plaats waar producer Kygo vandaan komt.

Op jonge leeftijd raakte Alan Walker gefascineerd door programing en graphic design. Interesse in muziek kwam pas in 2012 nadat hij op YouTube een nummer tegenkwam dat hem inspireerde tot het zelf maken van muziek onder de naam DJ Walkzz. Walker brengt zijn nummers uit op NoCopyrightSounds, een label speciaal voor YouTube gebruikers en anderen om gratis muziek te gebruiken.

Faded’ is origineel een instrumentaal nummer, getiteld ‘Fade’, uitgebracht in november 2014. Het nummer, vooral populair onder gamers, is meer dan 40 miljoen keer aangeklikt op YouTube. Vervolgens heeft Walker er een tekst bijgeschreven en zocht hij er een vocalist bij, zijn landgenoot Iselin Solheim. Dankzij haar stem werd ‘Faded’ eind 2015 een #1-hit in  Zweden en Noorwegen.

Iselin L√łken Solheim (Naustdal, Noorwegen, 1990) kreeg op haar vijftiende een gitaar van haar tante. Gewapend met de gitaar en een mooie stem, deed ze twee jaar later mee aan de audities voor de Noorse editie van Idols. Ze werd afgewezen, niet vanwege het ontbreken van talent, maar omdat ze daar – volgens de jury – nog niet klaar voor was. Het motiveerde haar om door te gaan.

Een tijdje later werd, op de muziekschool, haar talent onderkend, waarna ze, met een beurs op zak, een jaar lang in Liverpool het instituut voor de podiumkunsten volgde. Terug in Noorwegen nam ze diverse singles op, een album is in de maak. Maar ze gaat zeker nog wel een keer terug naar Liverpool!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten