zondag 14 februari 2016

Drake dist Meek Mill

#84 Drake: Summer Sixteen

Met ‘Work’, samen met Rihanna, trekt Drake met zevenmijlslaarzen door de Single Top 100. Het nummer stijgt in de tweede week van 99 naar #13 en is met recht de topsprinter. Of ‘Summer Sixteen’ ook zover komt, moeten we nog maar afwachten. Zijn grootste hit tot nu toe is ‘Hotline Bling’, dat in november even de zesde plaats aantikte. En als ‘Summer Sixteen’ niet zo groot wordt, dan wellicht één van de andere nummers van zijn vierde studioalbum Views From The 6, dat in april uitkomt.

dissen

‘Summer Sixteen’ is een dis richting een andere rapper, Meek Mill. De twee liggen al sinds 22 juli 2015 met elkaar overhoop, nadat Mill had getweet ‘stop comparing Drake to me too … He don’t write his own raps!’ Drie dagen later liet Drake tijdens zijn radioprogramma Beats 1 op OVO Sound Radio het nummer ‘Charged Up’ horen, dat gericht was aan Mill.
Dat leverde natuurlijk weer een reactie op van Mill en vice versa. Met ‘Summer Sixteen’ is het laatste woord aan Drake. Was, want Mill heeft inmiddels het nummer ‘War Pain’ uitgebracht. Ach ja, sommige jongens worden nooit volwassen.

Voor ‘Summer Sixteen’ is Drake even wezen shoppen, want het nummer samplet twee nummers. Allereerst het laatste stukje van ‘The Question Is’ van het Amerikaanse Gospelkwartet the Winans van hun album Introducing uit 1981. De tweede sample is wat  duidelijker te horen: ‘Glass Tubes’ van de Britse percussionist Brian Bennett, afkomstig van de soundrack Aim High uit 1975.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten