zondag 14 februari 2016

Perfect World niet het perfecte liedje voor een winnaar

#63 Maan: Perfect World

Vorige week kwam ‘Perfect World’ van Maan, winnares van de zesde editie van the Voice of Holland binnen op de 25e plaats. In tegenstelling tot onze veronderstelling dat er geen stream van was, blijkt die er wel te zijn.

Als je weet dat de #1, ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)’ van Mike Posner ruim 1 miljoen keer is gestreamd, dan is ruim 100.000 voor ‘Perfect World’ natuurlijk maar een fractie daarvan. Als daar dan nog veel downloads tegenover staan (dat moeten er dan wel duizenden zijn), maak je nog kans op een hoge notering. Maar ook daar ontbrak het ‘Perfect World’ aan, waardoor het nummer slechts binnen kwam op de 25e plaats van de Single Top 100.

Deze week nam het aantal streams licht toe, maar het aantal downloads (de finale is immers al even geleden) sterk af, waardoor ‘Perfect World’ flink onderuit gaat, en naar de 63e plaats zakt. Airplay telt niet mee voor onze lijst, maar kan wel invloed hebben op de verkoop als een liedje breed wordt gesteund. Dat blijkt met ‘Perfect World’ echter niet het geval te zijn.

Het zijn voornamelijk Q-music en Radio 538 waar het nummer wordt gedraaid. De laatste omdat 538 één van de commerciële partners is in het Voice of Holland project. Leuk zo’n Alarmschijf op 538 de afgelopen week, maar wel een week te laat natuurlijk.

geen perfect liedje

Wat de Single Top 100 betreft is het dus bijna einde verhaal voor ‘Perfect World’, dat geen perfect liedje bleek te zijn voor de winnares, ook al heeft Hardwell, de #1-dj van de wereld, het geproduceerd. En dat is zuur voor de 19-jarige Maan, want aan haar stem ligt het niet.  Snel maar een nieuwe, maar dan goede, single uitbrengen dus. Intussen raden we haar aan vooral te doen wat ze zelf leuk vind en genieten van het moment, want de winnaar van de zevende editie zit al in de startblokken om het van haar over te nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten