vrijdag 15 april 2016

Hitflits: Nederland eerste land waar ‘Work From Home’ de eerste plaats bereikt

Het leek er op dat niemand ‘I Took A Pill In Ibiza (Seeb remix)’ van Mike Posner van de eerste plaats kon stoten. Twee weken stond Alan Walker met ‘Faded’ aan zijn stoelpoten te zagen, maar zonder succes. Vorige week waren het de vijf dames van Fifth Harmony, die met ‘Work From Home’ feat. Ty Dolla $ign net niet de eerste pakten. Maar deze week lukt het ze wel.
En daarmee is Nederland het eerste land waar ‘Work From Home’ de eerste plaats bereikt. Daarnaast staat er sinds zeven jaar weer een meidengroep op de eerste plaats. In 2009 was K3 met ‘MaMaSé!’ de voorlaatste #1 gezongen door een aantal dames.

SINGLE TOP 5

1. (2)   Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign: Work From Home
2. (1)   Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)
3. (5)   Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam: Sex
4. (6)   Sia feat. Sean Paul: Cheap Thrilss (evenaring van haar grootste hit: ‘Titanium’ met David Guettta in 2011)
5. (4)   Alan Walker: Faded

Bij de bovenste tien zien we één nummer dat daar nog niet eerder in stond. ‘Hey’ van Fais feat. Afrojack stijgt in de zesde week van de 16e naar de 10e plaats. Voor Faisal Ben Said (Fais) is het zijn eerste top 10-notering, Nick van de Wall (Afrojack) stond al vier keer eerder bij de bovenste tien. Zijn grootste hit tot nu toe: ‘Give Me Everything’ van Pitbull feat. Neyo & Nayer (#2 in 2011).

De topsprinter van deze week vinden we op #28: Willy William met ‘Ego’ dat een sprint maakte vanaf de 68e plaats, een winst van 40 plaatsen en daarmee de grootste stijger.

Gaan we over naar de vijf eerste weeks noteringen van deze week:
#57 Broederliefde feat. Frenna: Ik Was Al Binnen
#66 Maan: Ride It
#67 Nick Jonas feat. Tove Lo: Close
#69 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance (vandaag de nieuwe #1 in de Britse hitparade)
#96 DVBBS & Shaun Frank feat. Delaney Jane: La La Land

Na zeven weken heeft de Single Top 100 eindelijk weer een nieuwe aanvoerder. Zou de Album Top 100 na zeven weken Lil Kleine ook een nieuwe #1 hebben? Lees snel mee en je weet het!

ALBUMS

Zoals gebruikelijk de laatste vijf weken, pakt op maandag een act de eerste plaats in de voorlopige Album Top 100 (drie keer André Hazes Jr.!) en neemt Lil Kleine die op woensdag weer van hem/haar over. Deze week is niet anders. Op maandag pakte Anouk de eerste plaats met Queen For A Day, en twee dagen later was Lil Kleine met WOP! weer heer en meester. Wel werd hij op de hielen gezeten door Jeffrey Heesen met zijn album Intens.
Uiteindelijk trekt Lil Kleine weer aan het langste eind, waardoor WOP! nu voor de achtste week de koploper in de Album Top 100. De voorlaatste keer dat een Nederlandse act acht weken of langer onafgebroken op #1 stond met een album, was in 2011: Deleted Scenes From The Cutting Room Floor van Caro Emerald: dertig weken!

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: WOP! (achtste week)
2. EW  Jeffrey Heesen: Intens (verschil met WOP! bijna 8%)
3. (3)   Justin Bieber: Purpose
4. (12) Anouk: Queen For A Day
5. (6)   Adele: 25

Gaan we over naar de overige eerste weeks noteringen:
#8 Kanye West: The Life Of Pablo (uiteindelijk toch een notering)
#15 Deftones: Gore
#22 the Lumineers: Cleopatra
#30 Max Meser: Change
#57 M83: Junk
#71 Ben Harper & the Innocent Criminals: Call It What It Is
#89 All Saints: Red Flag

En een nieuwe worp Nederpop albums in de serie The Golden Years of Dutch Pop Music:
#54 Alquin
#67 Jumping Jewels
#68 George Baker Selection
#77 les Baroques

Tot zover de Hitflits van deze week. De albumsnippers kun je morgen verwachten op de nieuwspagina van 3FM. Later dit weekend melden wij ons met een nieuwe Megaman. Voor een overzicht van het eerste kwartaal kun je nog hier terecht, nu ook met de Britse overzichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten