zondag 11 december 2016

18e hitrun voor Last Christmas van Wham!

#57 Wham! Last Christmas
       *** kersthit op herhaling ***

Even leek het er deze week op dat één of meerdere Sinterklaasnummers toch een notering zouden krijgen. Niet minder dan tien Sinterklaasnummers doken de afgelopen week op in de voorlopige Single Top 100, allemaal kinderliedjes. Maar nadat Sinterklaas het land had verlaten, volgden de Sinterklaasnummers ook snel.

Kersthits (2)

En dus is hebben de kerstnummers vrij spel. Na ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey (deze week gestegen van 69 naar #18), gaat ook ‘Last Christmas’ van Wham! op herhaling, deze week op #57.

‘Last Christmas’ van Wham! kwam voor het eerst uit in december 1984 en had zeker #1 gestaan, als ‘Do They Know It’s Christmas?’ van Band Aid er niet was geweest. Beide nummers stonden vier weken lang op de 2e respectievelijk 1e plaats van de toenmalige Nationale Hitparade.


Het is de achttiende keer dat ‘Last Christmas’ van George Michael & Andrew Ridgeley, ofwel Wham!, een notering krijgt. Het nummer gaat de 84e week in. Hoogste plaats tijdens de zeventien herhalingsoefeningen is tot nu toe een vijfde, op 5 januari 2008. We zijn benieuwd hoever het nummer deze kerst komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten