zondag 11 december 2016

Babel-Ish heeft al een gouden plak op zak

#87 Angelo King feat. Bollebof & Babel-Ish: Girlfriend

Zes jaar geleden debuteerde Angelo King met het nummer ‘Finally Made It’, dat het tot de 23e plaats schopte. King, volledige naam Angelo Alvaro King (Rotterdam, 15 augustus 1991), groeide op in een muzikale omgeving, schreef op zijn achtste zijn eerste tekst en twee jaar later nam hij zijn eerste Engelstalige nummer op. Naast de studie International Business op het Zadkine college in Rotterdam, heeft King zich de afgelopen jaren ook nog beziggehouden met muziek.

De inspiratie voor ‘Girlfriend’ kreeg hij na een nachtje stappen, maar het duurde nog een maand eer het kwartje goed viel. Dat gebeurde toen Bollebof langs kwam in de studio. Na zo’n dertig keer het nummer ‘Girlfriend’ te hebben gehoord, wilde hij maar één ding en dat was ook meedoen op het nummer. Vervolgens kwam Babel-Ish langs en ‘Girlfriend’ was klaar voor de wereld.

Bollebof (echte naam: Eder Almeida Vieira, geboren in Sao Nicolao, op de Kaap Verdische- eilanden) belandde op jonge leeftijd in Delft. Via vrienden kwam hij terecht in een studio in  Rotterdam-West. Daar leerde hij hoe om te gaan met een microfoon en is zijn personage Bollebof geboren.

goud


Babel-Ish (= Tevin Babel, Rotterdam, 6 juni 1992) heeft al een gouden plaat op zak. Samen met Zürich produceerde hij het nummer ‘Alaka’ van Broederliefde feat. SBMG & Kalibwoy (#17 in januari van dit jaar). Het nummer is meer dan elf miljoen keer gestreamd. ‘Girfriend’ in één week meer dan 1 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten