zondag 4 december 2016

tweede #1-hit voor Clean Bandit

#1 Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie: Rockabye
     *** eerste week op #1 ***

Voor de vijfde achtereenvolgende week heeft de Single Top 100 een nieuwe aanvoerder:  ‘Rockabye’ van Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie. De voorlaatste keer dat we vijf weken achtereen een nieuwe #1 hadden, was van 30 november tot en met 28 december 2013. Wij denken dat ‘Rockabye’ het langer dan één week zal volhouden, dus zal het wel even duren voordat we weer een reeks van vijf verschillende #1-hits krijgen.

Na ‘Rather Be’ feat. Jess Glynne, dat in 2014 acht weken bovenaan de Single Top 100 stond, deden de opvolgers niet zoveel. ‘Extraordinary’ feat. Sharma Bass kwam datzelfde jaar niet hoger dan de 66e plaats en ‘Tears’ feat. Louisa Johnson bleef in september op de 36e plaats steken. En daarmee leek ‘Rather Be’ een toevalstreffer.
Niets is echter minder waar, want deze week scoort Clean Bandit (inmiddels nog een trio) met ‘Rockabye’ hun tweede #1-hit. Net als ‘Rather Be’ had ‘Rockabye’ ook vier weken nodig om #1 te komen: 45-12-2-1.

Voor Sean Paul is ‘Rockabye’ ook zijn tweede #1-hit; in 2003 stond hij één week bovenaan met ‘Get Busy’. Anne-Marie Nicholson mag met ‘Rockabye’ haar eerste #1-notering bijschrijven. Haar eigen single ‘Alarm’ zakt naar de 68e plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten