zondag 12 maart 2017

Lorde is haar eerste relatie te boven

#74 Lorde: Green Light

Van ‘Green Light’ van Lorde wordt gezegd dat het nummer (veel) lijkt op de muziek van Taylor Swift. Dat is niet zo gek, want Jack Antonoff, producer en medecomponist van ‘Green Light’ schrijft en produceert ook nummers voor Swift. Sterker, hij is verantwoordelijk voor ‘I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)’ van Zayn en Swift, momenteel op #17. Maar Antonoff schrijft en produceert ook nummers voor Fun., Fifth Harmony en Carly Rae Jepsen.

De belangrijkste bijdrage aan ‘Green Light’ wordt geleverd door de zangeres, Lorde, echte naam: Ella Marija Lani Yelich-O'Connor uit Takapuna, Auckland, Nieuw-Zeeland. In 2013 brak de toen 16-jarige Lorde door met het nummer ‘Royals’, dat bij ons reikte tot de 4de plaats, maar in tien landen de eerste plaats haalde. Wereldwijd zijn er 10 miljoen van verkocht.

stukgelopen relatie

Na drie mindere hits en het succesvolle album Pure Heroine (#14 bij ons), komt Lorde deze week met de single ‘Green Light’ en over drie maanden met het album Melodrama. ‘Green Light’ is daarvan niet alleen de eerste single, het was ook het eerste nummer dat ze schreef voor het album. Nog tijdens het immense succes van ‘Royals’ in 2013, schreef Lorde ‘Green Light’, dat geïnspireerd is op haar eerste stukgelopen relatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten