zondag 12 maart 2017

O’G3NE kon uit meerdere liedjes kiezen

#53 O’G3NE: Lights & Shadows

Op 11 mei, dat is over nog maar twee maanden, moet het gebeuren voor de zusjes Lisa, Amy & Shelley Vol, geboren in Dordrecht en nu wonend in het Brabantse Fijnaart. Dan mogen ze als O’G3NE ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival (ESF) in Kiev, Oekraïne. Die avond is de tweede halve finale en moet het nummer ‘Lights & Shadows’ voldoende punten halen om twee dagen later mee te mogen doen tijdens de finale.

familie

Precies tien jaar geleden, in 2007, bereikten de zussen nog onder hun eigen namen met het zelfgeschreven nummer ‘Adem In, Adem Uit’ (#55), de elfde plaats van het Junior Eurovisie Songfestival. Daarna volgden nog enkele hits, totdat ze in 2014 als O’G3NE meededen aan the Voice of Holland en deze talentenjacht wonnen. In de naam O’G3NE staat de O voor de bloedgroep van hun moeder, G3ne zijn de genen die hen met elkaar verbinden en de 3 voor het feit dat ze met 3 zijn.
In 2016 maakte O’G3NE grote indruk met hun vertolking van bekende nummers in het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’. Het was dan ook geen verrassing toen op 29 oktober 2016 bekend werd gemaakt dat O’G3NE naar het ESF zou gaan, alleen met welk liedje?


ode aan moeder

Op 3 maaart 2017 werd in Amsterdam het nummer ‘Lights & Shadows’ gepresenteerd, geschreven door vader Rik en Rory de Kievit, de vriend van Shelley. Ging ‘Adem In, Adem Uit’ over klimaatverandering (toen al!), ‘Lights & Shadows’ is een nummer opgedragen aan hun moeder Isolde, die een zeldzame bottumor, een chordoom, heeft. Op dit moment is ze herstellende van een transplantatie. Daarna wordt bekeken of ze bestraald kan worden. De dochters lieten het liedje half januari voor het eerst horen aan hun moeder.

meer liedjes

‘Lights & Shadows’, dat in vier dagen is geschreven, was niet het enige liedje waaruit geput kon worden. Alain Clarke, Gordon Groothedde en Han Kooreneef hadden ook liedjes geschreven. Volgens vader Rik ‘gaan we daar later zeker nog iets mee doen’ (op het album Rik, in de week van het Songfestival?).

Volgens Rik viel de keuze op ‘Lights & Shadows’, “omdat het geen zin heeft de meiden iets te laten zingen waar ze niet achter staan. Ook voor TROS/AVRO (die het hele project begeleiden), was het duidelijk dat dit liedje echt uit ons verhaal kwam, en dat geeft straks toch extra kracht op dat podium.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten