vrijdag 23 juni 2017

Hitlits: Despacito na drie weken terug op #1

Vier weken geleden belandde gelijktijdig met de binnenkomst van het album Alleen van Lil’ Kleine ook de populairste track ‘Krantenwijk’ feat. Boef op de eerste plaats. Het album weet nog steeds stand te houden, ook deze week, maar de single moet het deze week afleggen tegen een nummer dat al eerder bovenaan stond. Na drie weken ‘Krantenwijk’ staat ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber weer bovenaan de Single Top 100, in totaal voor de zesde week.

SINGLE TOP 5

1. (2)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito (zesde week op #1)
2. (1)   Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk (op ruim 9%)
3. EW  Jebroer, DJ Paul Elstak, Dr. Phunk: Engeltje
4. EW  SFB: Way It Goes
5. (5)   David Guetta feat. Justin Bieber: 2U

Aanstaande vrijdag komt Funk Wav Bounces Vol. 1, het vijfde studioalbum van de Schotse dj/producer Calvin Harris uit. Van de tien tracks kennen we er al drie: ‘Slide’ feat. Frank Ocean & Migos (deze week op #59), ‘Rollin’’ feat. Future & Khalid (op #79)  en ‘Heartstroke’ feat. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande (in april geflopt).

op naar tien hits

Deze week komt daar één track bij: ‘Feels’ feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean op #62 en de komende week Megahit op 3FM. Begin dit jaar meldde Harris dat hij dit jaar tien hits zou scoren, dus we hebben er nog zeker zes te goed!

Over naar het restant eerste weeks noteringen van deze week:
#11 DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller: Wild Thoughts, komende week Alarmschijf op Radio 538
#93 LouiVos: David Beckham
#94 Adje feat. Sevn Alias: Leef Nu
#99 Hardwell & Austin Mahone: Creatures Of The Night

Bij ons is het nummer nog nergens te bekennen, maar in de Britse hitparade knalt het binnen op de eerste plaats. Nog geen 48 uur nadat het uitkwam, komt 'Bridge Over Troubled Water' van Grenfell Tower, binnen op de eerste plaats. In korte tijd is het nummer 170.630 keer gedownload en gestreamd en is daarmee de op één na snelst verkopende #1-hit van dit jaar. De snelste is 'Shape Of You' van Ed Sheeran, waarvan in januari in de eerste week 226.808 werden omgezet.

'Bridge Over Troubled Water' van Grenfell Tower is een benefietsingle om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de brand vorige week in de Grenfell Tower in Londen, waarbij 79 personen om het leven kwamen. Grenfell Tower is een initiatief van Simon Cowell, vooral bekend als jurylid van talentenshows, die 79 acts wist te strikken voor 'Bridge Over Troubled Water', een cover van Simon & Garfunkel. uit 1970.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: Alleen (vierde week op #1)
2. (5)   Ed Sheeran: ÷ (Divide)(op ruim 59%)
3. (6)   Boef: Slaaptekort
4. (7)   the Beatles: Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band
5. (2)   All Eyez On Us: All Eyez On Us

Over naar de eerste weeks noteringen:
#6 Lorde: Melodrama
#8 Royal Blood: How Did We Get So Dark? (#1 in de Vinyl 33 en hun tweede #1 in de Britse albumlijst)
#11 Fleet Foxes: Crack-up
#15 Adje (Sloddervos): Streeetknowledge
#16 Nickelback: Feed The Machine
#39 Jason Isbell & the 400 Unit: The Nashville Sound
#43 Young Thug: Beautiful Thugger Girls
#54 Kayak: Journey Through Time, box met 21 cd’s
#55 2 Chainz: Pretty Girls Like Trapmusic
#63 Steve Earle & the Dukes: So You Wannabe An Outlaw

Tot zover deze Hitflits. We kunnen maar op één plaats tegelijk zijn en dat is dit weekend in Den Helder waar voor de vijfde keer Sail Den Helder plaatsvind en er zijn ook nog de nationale vlootdagen. Aangezien we zeebenen hebben, mogen en willen we dit niet missen en dus is er dit weekend geen nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten