zondag 18 juni 2017

Rita Ora zingt met Ed Sheeran

#56 Rita Ora: Your Song

‘Your Song’ van Rita Ora is geen cover van het gelijknamige nummer van Elton John uit 1971, maar een nieuw nummer geschreven door Steve Mac en Ed Sheeran. Mac schrijft en produceert onder andere voor Clean Bandit, Anne-Marie, Zara Larsson en Liam Payne. Met  Sheeran schreef hij diens hit ‘Shape Of You’.

Rita Sahatçiu is geboren in Pristina, voormalig Joegoslavië, nu Kosovo, op 26 november 1990. Vanwege de politieke onrust verliet de familie, ze was nog maar één jaar, het land en vestigde zich in Londen. De naam Ora voegden haar ouders toe aan Rita, zodat haar naam makkelijk was uit te spreken. De liefde voor zingen kreeg Rita op haar zesde toen ze deel uitmaakte van een koor. Haar dirigente adviseerde haar een theateropleiding te volgen. In 2004 speelde ze een rol in de film ‘Spivs’.
In 2008 deed Rita auditie voor het Britse liedje voor het Eurovisie Songfestival. Ze kwam er door, maar trok zich terug omdat ze er (nog) niet klaar voor was. Een beslissing waarvan ze tot op de dag van vandaag geen spijt heeft gekregen. Vier jaar later scoorde haar eerste hit met ‘Hot Right Now’ van DJ Fresh (#22 in 2012). Haar grootste hit is nog altijd ‘Black Widow’ met Iggy Azalea (#13 in 2014). ‘Your Song’ van Rita Ora, met Ed Sheeran in het achtergrondkoortje, is de voorloper van haar tweede album, later dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten