maandag 31 juli 2017

Despacito half jaar genoteerd

#1 Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito
     *** negende week op #1 ***

Voor de negende week voert ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber de Single Top 100 aan. Het overwicht op, de immer lijkende #2, ‘Krantenwijk’ van Lil’ Kleine feat. Boef, is toegenomen van 2,5% naar bijna 9,5%.

Toch zag het er begin dit jaar helemaal niet naar uit dat ‘Despacito’ zo’n grote hit zou worden. Precies een half jaar geleden, op 4 februari, toen de zon nog laag stond, kwam het zomerse nummer van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee binnen op de 100e plaats. Drie weken later stond het nummer op de 35e plaats, maar de week daarop zakte het vier plaatsen.

Vervolgens steeg het nummer langzaam door tot de 31e plaats, maar viel terug naar de 40e plaats. Daarna steeg het nummer opnieuw en maakte op 22 april een sprong van zestien plaatsen, waarmee het op de zevende plaats belandde.
In de week van 29 april verscheen een remix van ‘Despacito’ met Justin Bieber, waardoor er ineens twee versies van het nummer waren. Voor de hitlijsten werden beide versies samengenomen en zorgden in de dertiende week voor de #1-notering.

nu ‘Happy’ nog

‘Despacito’ staat nu voor de 26e week genoteerd, waarvan negen op de eerste plaats, verdeeld over drie sessies (5+1+3). Nog maar één keer eerder stond een nummer in de 26e week nog op de eerste plaats. Op 19 april 2014 steeg ‘Happy’ van Pharrell Williams in de 37e week terug naar de eerste plaats. Dat was niet minder dan dertien weken nadat het nummer op de eerste plaats stond. Om het record van ‘Happy’ te evenaren of te overtreffen, heeft ‘Despacito’ nog wel even te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten