zondag 30 juli 2017

‘Heavy’ geeft aan hoe Chester Bennington zich voelde

#100 Linkin Park feat. Kiiara: Heavy

Als voorloper op het album One More Light verscheen dit voorjaar het nummer ‘Heavy’ van Linkin Park feat. Kiiara. Verder dan een weekje in de Tip 30 kwam het nummer echter niet. Maar vanwege de dood vorige week van Chester Bennington, de zanger en voorman van Linkin Park, is het nummer de afgelopen week veel gedownload en gestreamd. Het nummer komt nog net binnen op de 100e plaats, waarmee de groep een zestiende notering krijgt.

in de knoop

‘Heavy’ is mede geschreven door Julia Michaels, die momenteel zelf een hit scoort met ‘Issues’ (deze week op #73). De inspiratie voor het nummer kwam uit gesprekken met de bandleden over frustraties en problemen in hun leven. Voor Bennington betekende dat onder andere het hebben van slechte dagen, zelfs op een goede dag. De eerste zin ‘I don’t like my mind right now’ staat voor hem voor de hele dag. Hieruit blijkt wel hoezeer Bennington, alcohol en drugsverslaafd, met zichzelf in de knoop zat en uiteindelijk koos voor het eeuwige leven.

favoriete band

In een interview met dj Zane Lowe van Beats 1 vertelde zangeres Kiiara (= Kiara Saulters uit Wilmington, Illinois) dat Linkin Park haar favoriete band was. Lowe speelde dit door naar Mike Shinoda, zanger-rapper en één van de oprichters van Linkin Park. Shinoda kende haar alleen van de hit ‘Gold’ (#56 in 2016), een nummer dat veraf staat van de muziek van zijn band. Vervolgens bracht Lowe de twee met elkaar in contact, waarna de band haar vroeg voor het nummer ‘Heavy’. Volgens Shinoda geeft het toevoegen van haar stem aan het nummer nog meer betekenis, omdat de strijd waarover Bennington zingt, niet die van één persoon is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten