zondag 23 juli 2017

eerste succes voor Outsiders

#76 Outsiders, JeBroer, the Darkraver: Vaderland

Voor JeBroer (= Tim Kimman uit Leiden) kan 2017 al niet meer stuk. ‘Vaderland’ van Outsiders, JeBroer, the Darkraver, binnen op #76, is al zijn derde hit dit jaar. Alle drie staan ze nog genoteerd: ‘Kind Van De Duivel’ (op #71) en ‘Engeltje’ (op #19), beide met Dj Paul Elstak & Dr. Phunk.
Voor the Darkraver (= Stefan André Sweet uit Den Haag) is ‘Vaderland’ zijn eerste notering sinds ‘Je Wéééét Toch!’ (#25 in 2006). Maar bekendheid verwierf hij het jaar daarvoor met ‘Kom Tie Dan Hé!’ met DJ Norman (#2 in 2005).

Outsiders maakt deze week zijn debuut met ‘Vaderland’. Sinds 2014 maakt alleen nog Cem Araci, geboren op 11 juli 1985 in Den Haag, deel uit van Outsiders. Daarvoor draaide Araci zes jaar lang met Murat Meijer, die sinds 2014 onder zijn eigen naam verder ging. Araci begon op zijn twaalfde met dj-en. Al snel maakte hij naam buiten Den Haag en ontdekte de house muziek. Inmiddels draait Araci over de hele wereld.

de eerste Outsiders?

‘Vaderland’ is de eerste hit voor Outsiders. Dat wil zeggen deze Haagse dj. In de jaren zestig scoorde de Haagse groep the Outsiders diverse hits. Daarnaast was er in 2009 ook nog het Britse duo Outsiders dat samen met Amanda Wilson een hit scoorde met ‘Keep This Fire Burning’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten