vrijdag 14 juli 2017

Hitlits: SFB rapt 77 dagen gevangenis van zich af met #1-album; Despacito voor tweede keer terug naar #1

Na Lil’ Kleine (Alleen), en Ronnie Flex (Rémi) is het opnieuw een Nederlandstalige  hiphopact dat de eerste plaats pakt in de Album Top 100. Dit keer is het de formatie SFB (Strictly Family Business), dat gevormd wordt door Priceless, KM en Frenna. 77 Nachten is na Reset The Levels 2 – Boulevard (#13 in 2015) en Lituatie met GLOWINTHEDARK feat. Philly Moré (#2 in 2016), de derde notering voor SFB.
De titel 77 Nachten verwijst naar de 77 nachten die Priceless en KM eind december 2016, begin 2017 in een gevangenis doorbrachten in Paramaribo, Suriname. Op verdenking van aanranding van een minderjarige. Daarnaast zouden ze dit  ook gefilmd hebben.

ALBUM TOP 5

1. EW  SFB: 77 Nachten
2. (2)   Lil’ Kleine: Alleen (op ruim 18%)
3. (1)   Ronnie Flex: Rémi
4. (3)   Ed Sheeran: ÷ (Divide
5. EW  Kosso: Nooit Te Laat

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#7 LouiVos: Vostape Vol. 1: Congo Johnny Depp
#11 Jay-Z: 4:44
#12 Various: Enbloc, album van Nederlandse hiphoppers
#22 21 Savage: Issa Album
#46 Haim: Something To Tell You
#61 Focus: Hocus Pocus Box

4 keer North Sea Jazz

Vorig weekend vond in Rotterdam de 42e editie plaats van het North Sea Jazzfestival. Als gevolg daarvan stonden op maandag zo’n twintig albums van de optredende artiesten in de voorlopige Album Top 100. Op woensdag waren daar nog twaalf van over en in de weeklijst treffen we er nog maar vier (!) aan. Ter vergelijking: vorig jaar waren dat er nog negentien!
Drie van de vier albums gaan op herhaling. Dit zijn ze, met  tussen haakjes de notering
#64 Kovacs: Shades Of Black (#1in 2015)
#75 Solange: A Seat At The Table (#17 in 2016)
#83 Jamiroquai: Automaton (#4 in april)

De enige nieuwe notering betreft:
#98 Avishai Cohen: Cross My Palm With Silver
Israëlische trompettist, niet te verwarren met de gelijknamige bassist. Beiden vestigden zich in New York. Onze Avisha E. Cohen (Tel Aviv, 1978) komt uit een muzikale familie: zowel zijn zuster als zijn broer speelt saxofoon. Op zijn achtste vroeg Avishja aan zijn moeder of hij trompet mocht leren spelen.
Avisha kreeg een beurs aan het Berklee College of Music in Boston. Zijn vorige album, Into the Silence, was in 2016 het bestverkopende jazzalbum in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Cross My Palm With Silver bevat slechts vijf nummers, waarvan twee meer dan 10 minuten duren.

Naast deze vier noteringen in de Album Top 100, staat er in de Midprice Top 50, de lijst met goedkoop geprijsde albums, nog één album van een NSJ-act:
#17 Van Morrison: Keep Me Singing (#7 in 2016)

SINGLES

Op 24 juni leek het er op dat ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber voor langere tijd terugkeerde op de eerste plaats van de Single Top 100. Maar al na één week nam ‘Krantenwijk’ van Lil’ Kleine feat. Boef de leiding al weer over. We zijn drie weken verder en opnieuw moet ‘Krantenwijk’ inleveren ten gunste van ‘Despacito’ en hopelijk nu voor langere tijd. In totaal staat ‘Despacito’ nu voor de zevende week op de eerste plaats.

SINGLE TOP 5

1. (3)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito  (terug op #1)
2. (1)   Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk (op bijna 1,5%)
3. (2)   Lil’ Kleine feat. Ronnie Flex: Loterij
4. (6)   SFB: Way It Goes
5. EW  SFB feat. Ronnie Flex: Lovely Boy

Twee weken geleden was het Lil’ Kleine (Alleen), vorige week Ronnie Flex (Rémi) en deze week zijn het de tracks van SFB die de Single Top 100 overspoelen. De aanleiding is het album 77 Nachten, waarvan alle 14 tracks een notering krijgen. Twee ken je er al, hier volgen de resterende twaalf:
#20 Hope & Pray feat. Lijpe & Boef
#28 (24) On Lock
#30 Pon Road feat. Sevn Alias
#31 (66) Don’t You Know
#41 (87) Badman Flex feat. Jonna Fraser
#43 Heethoofd
#47 Dem Say
#50 Only One feat. Tabitha
#51 25 To Life feat. Jayh
#53 Santa Boma
#58 Yes!
#62 Swith Sides feat. Jonna Fraser

Buiten de SFB-tracks krijgen nog zeven andere nieuwe nummers een notering:
#38 J. Balvin & Willy William: Mi Gente
#71 The Boy Next Door, Fresh Coast feat. Jody bernal: La Colegiala, nu voor de vierde keer een hit
#74 Kosso feat. Ali B & Boef: Money Voor Mij
#75 Armin van Buuren feat. Josh Cumbee: Sunny Days
#85 LouiVos: Meijers
#89 Bizzey, Yung Felix & Josylvio feat. 3Robi: Badman Ollo
#92 Lauv: I Like Me Better

Tot zover deze Hitflits. Dit weekend melden we ons nog met de albumflitsen en een nieuwe Megaman.

3 opmerkingen:

  1. Hallo megaman, waarom noteert Dutch charts albums tracks in de single top 100. dit is toch vervuiling van de lijst en geeft niet meer weer welke single tracks op dat moment populair zijn. Moet ik de single top 100 nog serieus nemen? of moet ik als programmamaker meer naar de i tunes 100 kijken en de spotify lijsten die een beter beeld geven en ook de Nederlandse Top 40 doet het op dat gebied beter dan ... Ik hoop dat Dutch charts deze vervuiling van de lijst eens gaat aanpakken. Groetjes John

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat schreef ik afgelopen week ook al, zonder reactie beste John. Jij zegt het juist; vervuiling van de lijst en niet meer serieus te nemen! Deze week weer 14 tracks van één act. Tel alle albumtrack op dit moment een samen. Dat is echt belachelijk. Gfk maakt de lijst en zichzelf belachelijk. Voorheen mocht een albumtrack de lijst absoluut niet in. Lang leve de 'mooie nieuwe tijd'. Groet Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Macel, ja dat vindt ik ook. Ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe muziek en een van de bronnen is een chart maar je zou kunnen denken net zoals de album chart waarin verzamel albums en one track artist albums gescheiden worden maar ook weer worden samen gevoegd in een andere lijst zoiets zouden ook eens moeten doen met de single downloads - groetjes John

    BeantwoordenVerwijderen