zondag 9 juli 2017

Lil’ Kleine zit zichzelf op de hielen

#1 Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk
     *** vijfde week op #1 ***

Het leek er deze week serieus op dat Lil’ Kleine zichzelf van de eerste plaats zou gooien. ‘Loterij’ van Kleine feat. Ronnie Flex kwam de afgelopen week heel dichtbij de eerste plaats, het verschil was slechts 0,45%. Maar ‘Krantenwijk’ dat hij maakte met Boef heeft stand gehouden, ook al is verschil tussen beide nummers maar 0,85%. Misschien dat volgende week de rollen zijn omgedraaid.

Ronnie Flex scoort er in één keer 12 hits bij

#13 Ronnie Flex feat. Tabitha: Is Dit Over
       *** hoogste eerste weeks ***

Buiten de verwachte #1 in de Album Top 100 met Rémi, is het Ronnie Flex niet gelukt om ook de eerste plaats te pakken in de Single Top 100. De hoogst genoteerde track van het album, ‘Come Again’ feat. Boef, staat slechts op de vierde plaats, gestegen vanaf de negende.

Van de nieuwe tracks scoort ‘Is Dit Over’ feat. Tabitha op een dertiende plaats het beste. Daaronder volgt de rest:
#26 Jouw Seizoen feat. Jonna Fraser
#34 Volg Me feat. Lil Kleine & Mr. Polska
#38 Spook
#39 Opgekomen feat Sevn Alias
#46 Red Me feat. Tabitha
#52 In Mijn Bed
#57 In De Armen Van Een Engel feat. Jonna Fraser & Brace
#60 Dichterbij Me feat. Murda, Abira, Def Major & Jiri11
#61 BF feat. KM & Abira
#63 Achteruit
#82 Jij / Mij
Van de oudere albumnummers resteert dan nog ‘Energie’ feat. Frenna, op #35 vanaf #64.

Samen maakt dat veertien tracks, allen afkomstig van zijn album Rémi Daarmee is Rémi het tiende album in de korte historie dat albumtracks een notering kunnen krijgen in de Single Top 100. Hoe lang nog Gfk?? En doordat dit nog steeds kan, staat Ronnie Flex nu op 52 noteringen, 3 meer dan Lil’ Kleine.

Maar voor de noteringen van Ronnie Flex deze week zijn we er nog niet.  Op #75 gaat ‘Plek Als Dit’ op herhaling, staat ‘Party’ met Jonna Fraser op #73 (vanaf #59) en staat Flex met ‘Loterij’ van Lil’ Kleine op #2. Dat is totaal 17x Ronnie Flex (incl. twee met Lil’ Kleine) en ook nog 14x Lil’ Kleine (vorige week 22).

Dan kort nog even de andere eerste weeks noteringen van deze week:

#24 SFB: On Lock
#71 Childsplay feat. Mula B & Iliassopdebeat: Geven Aan Mijn Neven
#89 Riffi & ISMO: Le Bled

Wat ons opvalt deze week, is dat alle nieuwe noteringen deze week uit Nederland afkomstig zijn en in het Nederlands worden gezongen of gerapt. Het zal niet uniek zijn, maar op 15 eerste weeks noteringen is het wel veelzeggend. Niet dat alle culturen aan bod komen, want het zijn alleen de rap en hiphop die scoren. Dit alles dankzij streams, want airplay krijgen deze nummers niet of nauwelijks. Bovendien zijn de meeste nummers na een week al weer verdwenen om ruimt te maken voor nieuwe aanwas, die niet te stoppen lijkt.

Albumflits: na 1,5 jaar ook #1-album voor Ronnie Flex

In november 2014, een half jaar voordat het grote succes los barste van Lil’ Kleine & Ronnie Flex met de #1-hit ‘Drank & Drugs’, bracht Ronell Plasschaert (de echte naam van Ronnie Flex) het album De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd uit, dat na een weekje op #53 alweer verdwenen was. Daarna kwam het album nog twee keer terug (in 2016 + 2017), maar een hogere positie zat er niet in.

Natuurlijk was het leuk dat WOP! van Lil’ Kleine vorig jaar negen weken op de eerste plaats stond van de Album Top 100. Dat was toch mede de verdienste van zijn maatje en leermeester Ronnie Flex, die op acht van de elf nummers te horen was. Maar een eigen #1, dat zou helemaal mooi zijn.

Die is er deze week dan eindelijk met Rémi, waaraan Ronnie Flex ruim 1.5 jaar heeft gewerkt. De titel is niet zomaar gekozen, maar verwijst naar de wees uit de  jeugdroman ‘Sans Famille’ van de Franse schrijver Hector Malot uit 1878. Het boek is in vele talen vertaald en meerdere keren verfilmd. Net als Lil’ Kleine (Alleen) voelt ook Ronnie Flex zich (soms) eenzaam. Beide rappers staan op de eerste en tweede plaats.

ALBUM TOP 5

1. EW  Ronnie Flex: Rémi
2. (2)   Lil’ Kleine: Alleen
3. (4)   Ed Sheeran: ÷ (Divide)
4. (6)   Boef: Slaaptekort
5. EW  Calvin Harris: Funk Wav Bounces Vol. 1

De Britse dj/producer Calvin Harris is niet eentje van grote albumhits. De hoogste plaats tot deze week is #24, in 2012 voor 18 Months. Maar nu al drie hitsingles achterblijven bij de verwachtingen, doet zijn album Funk Wav Bounces Vol. 1 het stukken beter, want het komt binnen op de vijfde plaats!
Niet vreemd als je ziet wie er allemaal aan meewerkten. Dit is de volledige tracklist, met tussen haakjes de drie singlehits
1. Slide ft. Frank Ocean & Migos (#19)
2. Cash Out ft. ScHoolboy Q, PARTYNEXTDOOR, and D.R.A.M.
3. Heatstroke ft. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande
4. Rollin ft. Future & Khalid (#58)
5. Prayers Up ft. Travis Scott & A-Trak
6. Holiday ft. Snoop Dogg, John Legend, & Takeoff
7. Skrt On Me ft. Nicki Minaj
8. Feels ft. Pharrell Williams, Katy Perry, & Big Sean (#22)
9. Faking It ft. Kehlani & Lil Yachty
10. Hard to Love ft. Jessie Reyez

En dan nog een derde en laatste eerste weeks notering:
#40 Stone Sour: Hydrograd, zesde studioalbum van deze Amerikaanse rockband

Geen opmerkingen:

Een reactie posten