zondag 10 september 2017

Albumflitsen voor week 36 - 9 september 2017

Na de Hitflits van vrijdag met een nieuwe #1 in de Album Top 100, Zandloper van Lijpe, hebben we nog wat te melden over de andere nieuwe noteringen in de albumlijst. En dat doen we in de vorm van flitsen. Over het ene album vermelden we wat meer dan over het andere.

#8 Clouseau: Clouseau30
Box met 4-cd’s n.a.v. het 30-jarig bestaan van de groep rond de broers Chris en Koen Wouters. De eerste drie cd’s bevatten hits en live opnames. De vierde cd is door de broers zelf samengesteld.

#12 Roxeanne Hazes: In Mijn Bloed
Dit album is het resultaat van een drie jaar durende zoektocht van Roxeanne Hazes naar zichzelf. Op het album heeft ze haar eigen klank ontdekt, die afwijkt van de toon van wijlen haar vader. Uit zo’n veertig liedjes, koos ze er tien. Producer Arno Krabman zorgde dat het ze klinken als echte popliedjes. De tijd van smartlappen lijkt voor Roxeanne Hazes nu echt voorbij.

even herenigd

Hoewel broer, André Hazes Jr. en zus Roxeanne niet meer samen door één deur kunnen, zijn ze vanaf deze week even herenigd, want ook Hazes Jr. staat in de Album Top 100: met Wijzer op #18. En ook wijlen Hazes Sr. staat in de lijst, op #62 met de cd-box De Hazes 100.

#14 LCD Soundsystem: American Dream
Eigenlijk had This Is Happening (#47 in 2010) het laatste album van LCD Soundsystem moeten zijn. Op 2 april 2011 had zanger James Murphy na een marathonconcert in de New Yorkse Madison Square Garden de groep opgedoekt. Hij wilde zich op andere dingen richten. Dat werd onder andere het produceren van Reflektor, het vorige album van Arade Fire.

Maar vorig jaar blies Murphy de groep nieuw leven in en stond LCD Soundsystem op Lowlands. En nu is er dan toch een nieuw album, American Dream, dat beter scoort dan de vorige drie albums

#32 the National: Sleep Wel Beast
Zevende studioalbum geproduceerd door de leden zelf

#35 Walter Trout: We’re All In This Together
In 2014 onderging de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout een levertransplantatie. Kort daarna bracht hij het album Battlescars uit, waarop hij chronologisch zijn strijd met zijn leverfalen beschrijft. ‘Zo’n intens stuk werk, geschreven terwijl de tranen over mijn gezicht rolden”, verklaarde Trout onlangs bij de release van We’re All In This Together. “Ik had echt even een pauze nodig, ik moest iets leuks en lichtvoetig doen. Dit album was echt een en al plezier om te maken.”

En dat is het, want naast Walter Trout treedt de crème de la crème uit de bluesmuziek op. John Mayall, Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd, Sonny Landreth, Joe Louis Walker, Warren Haynes, Randy Bachman, Charlie Musselwhite, Edgar Winter, Eric Gales, Mike Zito, Robben Ford, John Nemeth, en z’n zoon Jon Trout.

#70 Paradise Lost: Medusa
Vijftiende studioalbum van de uit Uit Halifax, Groot-Brittannië, afkomstige gothic metalband. Het is het eerste album met drummer Waltteri Väyrynen, die Adrian Erlandsson opvolgt, die de band op 14 juni 2016 verliet. Hij had het te druk met andere projecten.

#79 Jake Bugg: Hearts That Strain
Vierde album waarop de Britse zanger Jake Edwin Kennedy Bugg op de romantische tour gaat.

#85 Mogwai: Every Country’s Sun
Negende studioalbum van deze Schotse rockband geproduceerd door de Amerikaan David Fridmann, bekend van onder andere the Flaming Lips, Weezer, Tame Impala en MGMT. Fridmann produceerde al eerder een album van Mogwai, Rock Action uit 2001.

#87 Motörhead: Under Cover
Op 28 december 2015, vier dagen na zijn 70e verjaardag, is Ian Fraser Kilmister, beter bekend als zanger en bassist Lemmy van de Britse metalgroep Motörhead overleden aan een agressieve vorm van kanker. De dag daarna kondigden drummer Mikkey Dee en gitarist Phil Campbell het einde van Motörhead aan.
Under Cover is dan ook geen album van Motörhead zonder Lemmy (in het midden), maar gewoon een album van de groep zelf. Het album bevat covers van Judas Priest, Sex Pistols, David Bowie, Rainbow, Ted Nugent, Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Ramones, Twisted Sister en Metallica. De nummers zijn afkomstig van eerdere albums van Motörhead tussen 1992 en 2015.

#90 Dixie Chicks: DCX MMXVI
DCX MMXVI is een dubbel live album van het Amerikaanse country trio the Dixie Chicks. De nummers zijn opgenomen tijdens het optreden op 10 oktober 2016 in the Calgary in Los Angeles, het laatste van hun gelijknamige wereldtournee.

#95 OMD: The Punishment Of Luxury
In de jaren ’80 en ’90 scoorde Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD) negen hits, waaronder de #1-hit ‘Maid Of Orleans (The Waltz Joan Of Arc)’ in 1982. In 2006, na een onderbreking van tien jaar, bliezen Paul Humpreys en Andy McCluskey, mannen van het eerste uur, nieuw leven in OMD.
Vier jaar later verscheen het album History Of Modern op dat bij ons een weekje op #97 stond. The Punishment Of Luxury is hun dertiende studioalbum dat in eigen land binnenkwam op de vierde plaats, maar bij ons niet verder zal komen dan de 95e plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten