zondag 10 september 2017

Is Taylor Swift (ook) ready voor een rechtszaak?

#76 Taylor Swift: … Ready For It?

‘Look What You Made Me Do’ van Taylor Swift stijgt deze week door naar de dertiende plaats. Velen dachten dat dit nummer, het eerste eigen nieuwe werk sinds ‘Shake It Off’ in 2014, kenmerkend zou zijn voor het nieuwe geluid op haar nieuwe album Reputation. Maar dat blijkt geenszins het geval, want zondag kwam ze met het nummer ‘… Ready For It?’, dat weer een heel andere kant op gaat.
Het verschil in geluid is vooral te danken aan twee personen. ‘Look What You Made Me Do’ is geproduceerd door de Amerikaanse muzikant Jack Antonoff (onder andere van ‘Green Light’ van Lorde, maar ook ‘I Don’t Wanna Live Forever’ van Zayn & Taylor Swift). ‘… Ready For It?’ is geproduceerd door de Zweedse producer Max Martin, van vooral popliedjes (onder andere Backstreet Boys, Britney Spears, Ariana Grande én ‘Shake It Off’ van Taylor Swift).

ready voor rechtszaak?

… Ready For It?’ vertoont veel gelijkenis met ‘Kids’ van het album Treats uit 2010 van het Indie duo Sleigh Bells. In 2015 werd een ander nummer van dat album, ‘Infinity Guitars’, gesampled in ‘Stars’ op het album Confident van Demi Lovato, zonder vermelding. Dat pikten zangeres Alexis Krauss en gitarist Derek Edward Miller niet en stapten naar de rechter. In april van dit jaar volgde een regeling tussen de twee partijen, waarvan de details niet bekend zijn gemaakt. De vraag is of het duo nu ook Taylor Swift zal aanklagen en of Swift daar (ook) ready voor is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten