vrijdag 15 september 2017

Hitflits: Dua Lipa’s wil is wet: New Rules op #1

Haar eerste single ‘Be The One’ bleef vorig jaar april net buiten de top 10 steken. In februari van dit jaar lukte het wel met ‘Scared To Be Lonely’ met Martin Garrix, dat twee weken op de derde plaats stond.

En toen was ze niet meer te houden. In korte tijd bereikte ‘New Rules’ de tweede plaats en toen was het nog maar een kwestie van tijd, dat het nummer de eerste plaats zou halen. Dat is deze week het geval en daarmee scoort Dua Lipa haar eerste #1-hit in Nederland. Op 5 november komt ze naar de Afas Live in Amsterdam.

Dua Lipa is de eerste zangeres in negen maanden tijd die in haar eentje de eerste plaats bereikt. De voorlaatste zangeres die dat lukte, was Mariah Carey met ‘All I Want For Christmas Is You’, dat op oudjaar 2016 naar de eerste plaats steeg en de week daarop ook was verdwenen. Als we deze kersthit even buiten beschouwing laten, is de voorlaatste #1-hit van een zangeres die dat in haar eentje presteerde, Adele met ‘Hello’, in oktober 2015.

SINGLE TOP 5

1. (2)   Dua Lipa: New Rules (eerste week op #1)
2. (1)   J. Balvin & Willy William: Mi Gente (op bijna 5%)
3. (3)   Equalz / Adje / Cho: Op De Weg
4. (4)   SFB feat. Ronnie Flex: Lovely Boy
5. (6)   Justin Bieber + BloodPop®: Friends

Met een sprong van 38 plaatsen belandt ‘Doe Rustig’ van Lijpe & DJ Stijco op de zevende plaats. Het nummer is één van de elf tracks die een notering krijgen, afkomstig van zijn #1-album Zandloper.

Zijn vorige single ‘Writing’s On The Wall’ bereikte in 2015 in eigen land de eerste plaats, maar kwam bij ons niet verder dan de 32e plaats. 
Maar met ‘Too Good At Goodbyes’ is de Britse zanger Sam Smith weer helemaal terug, want het nummer is de hoogste eerste weeks op #13. Daarmee is het nummer nog tien plaatsen verwijderd van zijn twee grootste hits: ‘Stay With Me’ en ‘I’m Not The Only One’, die beide in 2014 de derde plaats bereikten. In de Britse hitparade pakt Smith met ‘Too Good At Goodbyes’  de eerste plaats, zijn zesde #1-daar inmiddels.

Gaan we over naar de andere eerste weeks noteringen:
#18 Soufiane Eddyani: Zina
#25 Zayn feat. Sia: Dusk Till Dawn
#78 Zack Ink feat. LouiVos & 3Robi: Where I Come From
#89 XXXTentacion: Jocelyn Flores

Hé daar missen we nog de noteringen van Latifah. Haar EP On My Way komt binnen op de vierde plaats in de Album Top 100. Drie van de veertien tracks krijgen ook een notering in de Single Top 100:
#56 On My Way feat. Henkie T & NAVI
#74 Gewaarschuwd
#80 Oeps feat. Cho

ALBUMS

Even had de Amerikaanse rockband the National met hun zevende studioalbum Sleep Well Beast de eerste plaats in handen. Maar halverwege de week bleek dat streams het beter doen dan fysieke verkopen (vooral vinyl) en downloads. Zandloper van Lijpe, vorige week de bovenste beste in de Album Top 100, blijft dat uiteindelijk deze week ook, nu voor de tweede week. En ook Alleen van Lil' Kleine blijkt nog iets beter te verkopen. Wel is de derde plaats voor the National hun beste notering ooit; Trouble Will Find Me bleef in 2013 steken op de zevende plaats.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lijpe: Zandloper
2. (2)   Lil’ Kleine: Alleen  (op bijna 11 %)
3. EW  the National: Sleep Well Beast (wel #1 in de Vinyl 33)
4. EW  Latifah: On My Own
5. (4)   Ronnie Flex: Rémi

Resteren de overige tien eerste weeks noteringen:
#8 Nothing But Thieves: Broken Machine
#11 Arch Enemy: Will To Power
#14 Neil Young: Hitchhiker
#20 Tori Amos: Native Invader
#29 Jack Johnson: All The Light Above It Too
#46 Nick Mulvey: Wake Up Now
#57 ODESZA: A Moment Apart
#80 Gregg Allman: Southern Blood
#92 Original Soundtrack: Twin Peaks – Music From The Limited Event Series LP
#93 Helene Fischer: Das Konsert aus dem Kesselhaus

Later dit weekend melden we ons nog met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten