zondag 24 september 2017

Dua Lipa vergroot voorsprong

#1 Dua Lipa: New Rules
     *** tweede week op #1 ***

Voor de tweede week voert Dua Lipa de Single Top 100 aan met ‘New Rules’. De voorsprong op ‘Mi Gente’ van J. Balvin & Willy William is vergroot van 5 naar 11%. Daarmee lijkt de kans verkeken dat ‘Mi Gente’ nog weer terug stijgt naar de eerste plaats.
Echte concurrentie zou kunnen komen van ‘Too Good At Goodbyes’ van Sam Smith. In de tweede week stijgt dat nummer van de dertiende naar de derde plaats. Dat levert Smith na ‘Stay With Me’ en ‘I’m Not The Only One’, beide in 2014, zijn derde top 3-hit op. Maar relatief gezien scheelt zijn ‘Too Good At Goodbyes’ nog ruim 20% met ‘New Rules’, dus het is nog maar de vraag of het bij ons zijn eerste #1-hit wordt. Meer kans geven wij ‘Rockstar’ van Post Malone feat. 21 Savage, deze week hoogste eerste weeks op de 24e plaats (zie daar).

album zakt verder weg

Van haar album Dua Lipa zijn meer dan 20.000 verkocht en dat is goed voor goud. Je zou denken dat met een eerste plek voor de single ‘New Rules’, een album daar ook profijt van heeft. Maar dat blijkt geenszins het geval te zijn. Voor de tweede week op rij zakt het album, deze week van de 34e naar de 47e plaats. Hoogste plaats tot nu toe: de elfde, op 10 juni, de week van binnenkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten